Haberler

NASCAR Efsanesi bırakıyor




Amerikanın Richard Petty ve David Pearson’dan sonra en büyük yarışçısı olarak gösterilen Jeff Gordon, bu yıl son kez yarışacağını açıkladı.

ESPN’in sorularını yanıtlayan Jeff Gordon, geçtiğimiz sezonun kendisi için çok zor ve uzun geçtiğine değinirken 2015 NASCAR sezonundan sonra pilotluk kariyerini noktalayacağını belirtti. Pilotluğu bırakacağını açıklamasının ardından hayranlarından yoğun bir baskı gören Gordon: “Önümüzde zor bir sezon var. Bu sezondan sonra artık yarışmayacağım ve ilerisi için bir plan da yapmış değilim.” diyerek bir anlamda hayranlarının baskılarına olumsuz cevap vermiş oldu.

Halen 24 kapı numarasıyla Hendrick Motorsports adına NASCAR’da yarışan Gordon’un kariyeri başarılarla dolu. 1992 yılında NASCAR Sprint Cup serisine adım atan Gordon; 1995, 1997, 1998 ve 2001 yıllarında Sprint Cup şampiyonluklarını elde etti. 3 kez Daytona 500, 5 kez de Brickyard 400 zaferleri yaşayan Gordon, kariyeri boyunca 77 kez pole pozisyonunu elde ederken toplam 92 yarış kazandı.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu