Haberler

Porsche 911 GTS Clup Coupe




Porsche, 911 modelini türetmeye devam ediyor. Bu defa, dünyanın en büyük Porsche kulübü olan Amerikan Porsche Kulübü’nün 60. yılı şerefine 60 tane özel araç üretecekler.

Porsche’un Kuzey Amerika’dan sorumlu ikinci müdürü Andre Oosthuizen: “Amerikan Porsche Kulübü, Porsche tutkusunun 60 yıllık elçisidir. Bu sene hem bu başarıyı onurlandırmak hem de kutlamak için 60 tane özel Porsche 911 üretilecek.” dedi.

Bu 911 GTS’ler; 3.8 litrelik boksör tipi 430 beygirlik motoru ile 911 Carrera 4 modeline göre 44 mm daha geniş gövdeye ve arkadaş itiş mekanizmasına sahipler.

Araçlara daha önce 50. yıl için özel olarak hazırlanmış olan Porschelardan bildiğimiz, ortası yarı parlak siyah renkli ve kolları metalik boyalı 20 inçlik özel jantlar takılacak.

Otomobil, 430 beygirlik motoru ile 0’dan 100’e 3.8 saniyede çıkacak ve son hızı da yaklaşık 305 km/sa olacak. Ayrıca Porsche Active Suspension Management (PASM) adı verilen aktif süspansiyon sistemi ile otomobil 10 mm daha aşağıya indirilebilecek. Araçta Porsche’un PDK ismini verdiği çift debriyajlı vites kutusu da opsiyon olarak sunulacak. Hıza göre şekil değiştiren tamponlar, Porsche Torque Vectoring (PTV) isimli gerektiğinde arka aks diferansiyelini kitleyen sistem, Sport Chrono Package ismini verdiği sport düğmesine basıldığında süspansiyon sertliği, motor gücü ve vites geçişlerini ayarlayan sistem ise standart olarak sunulacak.

İlk araç kulüp üyelerinden birisine hediye edilecek. Diğer 59 araç ise 136.060 dolar fiyat etiketi, artı 995 dolarlık Amerika’ya taşıtma ücreti ile birlikte satılacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu