Haberler

Radical, yeni RXC Spyder ile Ascari’de




Pist arabası dendiğinde, otomobil tutkunların aklına gelen ilk markalardan birisidir Radical. İngiliz üretici, 1997 yılından bu yana LMP (Le Mans Prototype) tarzındaki açık kokpitli spor araçları ile piyasada. Ancak marka, Le Mans prototip araçlarının kapalı kokpitlere geçişiyle birlikte, geçtiğimiz yıl ilk kapalı kokpitli aracı RXC’yi piyasaya sürmüştü.

Beklendiği gibi özüne geri dönmesi pek uzun sürmeyen Radical, yeniden açık kokpitli bir modelle karşımızda. Birkaç hafta önce İngiltere’de düzenlenen Autosport International’de ziyaretçilerle buluşan RXC Spyder, zamanının büyük bir bölümünü güney İspanya’daki Ascari Race Resort’ta devam eden testlerinde geçiriyordu.

https://www.youtube.com/watch?v=7VwzfmReUHw

İşte bu testler sırasında kaydedilen videoda görebileceğiniz gibi RXC Spyder, göz alıcı performansıyla adeta uçuyor. Hatta neredeyse videonun hızlandırılmış olabileceğini bile düşündük. Daha sonra bu aracın, trafiğe çıkmaya izni olan ve Nürburgring’deki en hızlı araçları bile bozguna uğratan SR8 ile aynı mühendislerin elinden çıktığını hatırladık.

SR8 modelinden daha da hızlı olma iddiasındaki RXC Spyder, coupe modelinde gördüğümüz 3.0 litrelik V8 motoru kullanıyor. Radical RXC Spyder’ın yalnızca 862 kilogramlık ağırlığını, 440 hp’lik motor gücünü arka tekerleklere ileten 7 ileri sıralı şanzımanını düşünmek bile hepimizi heyecanlandırmaya yetiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu