Haberler

Seat Leon ST Cupra ortaya çıktı




Casus fotoğraflarının yayınlanmasının ardından Seat, Leon ST Cupra’yı tanıttı. Bildiğiniz üzere 2014 Mart ayında yapılan Cenevre Otomobil Fuarın’da Leon Cupra’nın 3 ve 5 kapılı modelleri tanıtılmıştı, Station Wagon modelinin de Cupra versiyonunun çıkmasıyla artık aile tamamlanmış oldu. Hatchback modellerinde sunulan 2.0 litrelik 4 silindirli turbo motor Leon ST Cupra’da da görev alıyor.

265 beygirlik versiyonu da olan modelin en güçlü versiyonu 280 beygirlik ünite, 350 Nm tork sağlıyor ve aracı 0’dan 100’e 6.1 saniye gibi oldukça tatminkar bir değerde çıkarıyor. Aracı manuel seçeneğinin yanı sıra, istenirse opsiyonel DSG otomatik şanzıman ile de alabiliyorsunuz. Manuel şanzıman, DSG’den 0.1 saniye geç 0-100 değeri ile 6.2 saniyelik bir performans sunuyor. Tüm modellerde son hız 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Leon ST Cupra, Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) ünitesiyle farklı yol şartlarında aracın optimal performans değerlerini sağlıyor ve aracın gövdesini olabildiğince stabil tutuyor. Aracın yol tutuşuna büyük katkı sağlayan ön aks diferansiyel kilidi, çekişi ve tork yönlendirmesini sağlıyor. 265 beygirlik versiyonda 18 inçlik jantlar standart olarak gelirken, 280 beygirlik versiyonda 19 inçlik jantlar eşlik ediyor. Tüm versiyonlarda tam led farlar ve stop grubu aracın keskin hatlarını güzelleştiriyor. Kaliperler de CUPRA yazısıyla süslenmiş durumda. 6.5 inçlik renkli ekran ise standart. Aracın detaylı fotoğraflarını galeriden inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu