Haberler

Skoda 17 milyon araç üretti




Hepimiz şu model şu kadar satmış, bu model bu kadar satmış biliyoruz ama hiç Skoda’nın tarihi boyunca kaç araç ürettiğini merak ettiniz mi? Marka bugün yaptığı açıklamada şimdiye kadar 17,000,000 aracın üretim bantlarından indiğini belirtti. Bu üretimin büyük bölümü markanın evi olan Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşti.

Başta büyük bir sayı gibi görünse de, piyasada bu rakamı tek başına geçen modeller var. Örneğin, Volkswagen 2013 yılında yaptığı açıklamada Golf modelinin toplam üretiminin 30 milyonu geçtiğini belirtmişti. Yani tek başına Volkswagen Golf, Skoda’nın tarihi boyunca ürettiği araçların 2 katı üretim rakamına sahip.

Yine de Skoda hızla yükselen bir grafiğe sahip. 2014 yılı boyunca, 1 milyon araçlık rekor satış gerçekleştiren marka 1991 yılından bu yana üretimini altıya katladı.

Skoda’nın gelecek yıllar için hedefi, 2020’ye kadar yıllık en az 1.5 milyon araç satmak. Bu da piyasaya çıkan yeni araçlar sayesinde gerçekleşecek. Örneğin, yeni Fabia ve farklı 4×4 modelleriyle birlikte B’den D segmentine birçok farklı alternatif sunulacak.

Skoda CEO’su Prof. Dr. Winfried Vahland 1905 yılından bu yana 17 milyon araç üretmenin markanın gücünü ve artan başarısını kanıtladığını belirterek, 1991 yılında Volkswagen ve Skoda’nın güçlerini birleştirmesinden bu yana 12 milyondan fazla araç üretildiğini ekledi. Markanın şu anki durumundan oldukça memnun olduğunu belirten Vahland, üretim hacmiyle uluslararası otomobil piyasasının şampiyonlar ligine girdiklerini söyledi.

Skoda’nın ilk aracı 1905 yılında markanın kurucuları Laurin ve Klement tarafından üretildi. Eminiz ki o dönemde hiç kimse markanın bu kadar başarılı olup Superb sedan gibi bir model üreteceğini ya da Rusya ve Çin’de fabrikalara sahip olacağını düşünmemişti.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu