Haberler

Subaru, ABD’de satış rekoru kırdı




2012’de 350.000’e yakın araç satmasının ardından, 2015’e gelindiğinde yıllık satışlarını 500.000’e yükseltmek istediğini açıklayan marka, hedefini gerçekleştirmeyi başardı. 2013 yılına baktığımızda 425.000 araç sattığını gördüğümüz marka için bu rekor erken zaferin bir sinyaliydi. 500.000’inci araç 29 Aralık’ta satıldı. Oranlara baktığımızda, bu artışlar Subaru’nun yılda %18’lik bir satış büyümesine sahip olduğunu gösteriyor. 2014 yılı Subaru’nun sürekli olarak büyümekte olduğu 7. yıl.

BRZ ve Tribeca modelleri dışında her Subaru modelinin kendi satış rakamını geliştirdiği bir yıl oldu. Yenilenen Outback ve Legacy modelleri satışlarını neredeyse iki katına çıkarmayı başardı. Günden güne daha iyi otomobiller üretmesinin yanı sıra Subaru; reklam, servis ağı, müşteri hizmetleri gibi ek servislerde de kendini oldukça geliştirebildi. Satış sonrası geri dönüşler, yeni müşterilerin kazanılması konusunda ABD pazarında oldukça önem verilen bir durum.

500.000 barajına gelebilmek için Subaru’nun sadece 36.230 araç satması gerekiyordu ve Kasım ayında da 45.000’den fazla araç sattı. İstatistiklere göre Subaru, geçtiğimiz 4 yılda Kasım ve Aralık aylarında daha fazla araç sattı. Şüphesiz ki, Kasım ayındaki satış rakamına baktığımızda, son 5 yılın en iyi üçüncü aylık satış rakamını görüyoruz.

Firma yöneticileri bu seneden de oldukça umutlu ve emin, öyle ki; “2015 yılında yeni bir rekor bekliyoruz.” demekten çekinmiyorlar. Subaru’nun ABD pazarına verdiği önemi göz önüne bulundurduğumuzda, envanterindeki araçların, Amerikalı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için önceki jenerasyonlarına göre boyutsal olarak büyüdüğünü görüyoruz.

Galerimizden Subaru Outback’in detaylı fotoğraflarını görebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu