Haberler

Yeni Cadillac CTS-V Almanlara rakip olacak




640 beygirlik gücü ile yeni CTS-V alman rakipleri olan 600 beygirlik Bmw m5 ve 585 beygirlik Mercedes-Benz E63 AMG’e kayda değer bir fark atmayı başardı.Bu yeni model gelecek ay Detroit Motor Show’da tanıtılacak ve Cadillac, Detroit Motor Show’a kadar araca dair daha fazla resim yayınlayacağını duyurdu.

6.2 lt lik V8 Supercharged motorun getirdiği güç ile model 0 dan 100 e 3.7 saniyede çıkabiliyor. Bununla birlikte maksimum hızının 320 km/h olacağı söyleniyor. Bu güçlü motora 8 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Cadillac yetkilileri eski CTS ye göre bükülme dayanıklılığının %25 arttığını söylüyor. Ayrıca ön ve arka bölümlerin de genişliği arttırılmış. Yeni CTS-V rakipleri BMW M5 den 65kg hafif Mercedes E63 AMG den 10 kg ağır olarak görünüyor. Yeni CTS-V nin toplam ağırlığı 1880kg.

Yeni Corvettede’ki gibi elektronik limitli diferansiyel, ayarlanabilir manyetik amortisörler kullanılmış ve arkadan çekiş sistemine tam uyumlu olarak çalışıyor. Fren gücünün arkasında 390 mm lik rotorla birlikte 19 inclik dövme alaşımdan yapılmış 6 adet piston yatıyor. Cadillac bu fren gücünü ”dayanınıklılık, tutarlılık ve yetenek” şeklinde açıklıyor.

Benzersiz bir kasa ile gelen CTS-V, standart karbonfiber kaput ve opsiyonel karbonfiber paketi ile sunuluyor. Böylece aerodinamik arttırılırken ağırlık korunabiliyor.

Aracın iç donanımında ise opsiyonlar mevcut. Recaro koltuk, Performans veri deposu gibi extralar alınabiliyor.

Bu güçlü Cadillac, ABD’de önümüzdeki yaz satışa sunulacak. Ancak İngiltere’de sunulacak mı henüz belli değil. Bir önceki nesil CTS de olduğu gibi sağ direksiyon opsiyonu olmayabilir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Mercedes vs. diğerleri yoktur Cadillac vs. diğerleri vardır. Audi, BMW, Mercedes filan hepsi hikaye. Tek gerçek Cadillac’tır. Cadillac son yıllarda yeni model atağına kalktı ileride eski konumuna geri dönecektir diye düşünüyorum

  2. Mercedes vs. diğerleri yoktur Cadillac vs. diğerleri vardır. Audi, BMW, Mercedes filan hepsi hikaye. Tek gerçek Cadillac’tır. Cadillac son yıllarda yeni model atağına kalktı ileride eski konumuna geri dönecektir diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu