Haberler

Yeni Opel Astra yakalandı




Yıl sonunda İngiltere’de bulunan Ellesmere Port fabrikasında üretimine başlanacak olan yeni Opel Astra’nın kamuflajlı görselleri basına sızdı. Opel için önemi herkesce bilinen Astra, yeni modelinde birçok teknolojik özellikleri içinde barındıracak. Kamuflajlı haliyle kesin bir yorum yapmak doğru olmasa da yeni modelde kullanılan çizgilerin selefine göre biraz daha sert olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra arkadan bakıldığında eski modele oranla daha basık görünen stopların Seat Leon ile benzerliği dikkat çekici.

Tıpki yeni Corsa gibi ağabeyi Astra’da kendi kendine park edebilecek. Bunun yanı sıra kamuflajlı resimlerde de görüldüğü gibi ön farlar üst seviye donanımlı modellerde tamamen LED olacak. Alınan bir diğer bilgiye göre yeni Astra’da tıpki rakipleri VW Golf ve Seat Leon gibi arka tarafta bağımsız süspansiyon yerine torsiyon çubuğu kullanılacak. Bu durum daha güçlü motora sahip versiyonlar için değişir mi henüz bilinmiyor.

Yeni Astra’ya dair son ipucu ise bir plug-in hibrit seçeneğinin sunulabileceği yönünde. Kamuflajlı fotoğraflara dikkatli bakıldığında sol ön çamurlukta depo kapağını andıran bir şekil bulunmakta. Söylentilere göre bu kapak yeni Astra’nın plug-in hibrit seçeneği için sarj ünitesi olarak kullanılacak.

General Motors’un C ve D segmentlerindeki modelleri için geliştirdiği D2XX adlı platformu kulanacak olan ve bu sayede daha da hafifleyen yeni Opel Astra’nın 2015 yılı sonunda satışa sunulması planlanıyor.

 

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Alman mühendisliği diye basbas bağırıp reklam yapacaklarına, umarım bu sefer gereksiz ağırlıkları atabilmişlerdir araçtan…

  2. Multi-link bağlantısı çok göze batıyor ama ya. 125 kilo hafifledi diyorlar.

  3. Teknoloji olarak tatmin edip, dış tasarım olarak tatmin etmeyecek gibi bir his var içimde nedense. Asla Astra H’deki güzelliği yakalayamacak sanırım Astra.

  4. bu arac tutulur 125 kg hafiflerse cok iyi olur duyduguma gore 1.6 cdti 136hp 6ileri cift kavrama otomatik vites secenegi olacakmis merakla bekliyorum ki eger boyle olursa satislari patlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu