Haberler

12 yıldız onu konuşacak




Honda HR-V modelinin Avrupa’da satışa çıkacak versiyonunu tanıttı.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilen prototip versiyonuyla neredeyse birebir aynı görünmesi pek de şaşırtıcı olmayan crossover, 2 farklı motor seçeneği ile satışa çıkacak. Bunların ilki 130 HP (96 kW) güç üreten 1.5 litrelik i-VTEC benzinli ünite, diğeri ise 120 HP (88 kW) güç üreten 1.6 litrelik i-DTEC dizel ünite olacak. İki motor seçeneği de 6 ileri manuel şanzıman ile görev alırken benzinli motor için CVT şanzıman opsiyonu da bulunacak.

Honda’nın 60:40 oranında katlanan koltukları sayesinde sınıfının en geniş hacimlerinden birini sunan HR-V, daha önce Jazz modelinde görülen yakıt deposunu ön yolcu koltuğunun altına konumlandırma taktiği sayesinde koltuklar yatıkken ortaya çıkan hacmi daha da arttırmış. Bu sayede normalde 453 litre olan bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1,026 litreye kadar çıkıyor.

Araçtaki 7 inçlik bilgi/eğlence sistemi Android 4.0.4 ile çalışıyor ve Garmin Navigation yazılımını kullanıyor. Daha fazla uygulama Honda App Center üzerinden yüklenebiliyor. USB, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi ve MirrorLink gibi zengin bağlantı seçenekleri sunuluyor.

HR-V donanım seviyesine bağlı olarak birçok farklı güvenlik asistanı sunuyor. Bunlar geliştirilmiş sürüş asistanı, aktif şehiriçi güvenlik sistemi, akıllı fren asistanı, şerit takip asistanı, ön çarpışma uyarısı, otomatik uzun far asistanı ve trafik işareti algılama sisteminden oluşuyor.

2015 Honda HR-V, yaz ayında piyasaya sunulacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ocak ayında bir honda bayisinden haberini aldık yeni HR-V nin geleceğini yaza alıcaz bundan büyük ihtimal.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu