Haberler

Yeni Ford Focus RS




Merakla beklenen Focus RS, “Liquid Blue” adı verilen bir renk ile piyasaya sürülecek. Ford hayranlarının pek yabancı olmadığı bu renk daha önce Ford GT’de kullanılmıştı. Daha agresif bir gövdeye sahip olan RS’te daha geniş hava çıkış kanalları ve bagaj kapağı üstünde konumlandırılan spoiler yer alıyor. Şasisinin yere yakın konumlandırılması, spor ayarlı süspansiyonları, arka difüzörü, iki büyük egzoz borusu ve çift kollu alaşım jantları ile Focus, RS ruhunu kullanıcısına iyiden iyiye hissettiriyor.

Araçta “torque-vectoring” adı verilen dört tekerlekten çekiş sistemine ek bir sistem de bulunuyor. Aracın kaputunun altında ise Mustang’in 4 silindirli 2.3 litrelik “EcoBoost” motoru yer alıyor. 320 PS (315.6 HP) güce ve 446 Nm torka sahip Focus RS, gücünü yere 6 ileri manuel şanzımanla ileterek 0’dan 100 km/s ‘ye 5 saniye civarında ulaşabiliyor.

Araçta kullanılacak olan dört tekerlekten çekiş sistemi (AWD) aktifken gücün tamamı tüm tekerlere eşit miktarda bölünüyor, istenirse gücün %70’ini sadece arka tekerleklere de aktarabiliyor.

Aracın iç mekan özelliklerine gelecek olursak, gövdede kullanılan yeni detaylar ve “Recaro Seats” spor koltuklar ilk öne çıkanlar arasında. Ayrıca “Bucket Seats” adı verilen koltuklar opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Ken Block’un yeni Focus RS ile yaptığı gösteri:

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. gunduz farlari boyle agresif ve muhtemelen pahali olacak bir araca yakismayacak kadar eski ve heyacansiz. ic mekan desen alman rakiplerinin cok gerisinde. kalitede seat ile kapisir

  2. ford gt için sadece lansman için kullanılan bir renk bu renkle satın alınamayacak denmişti diye hatırlıyorum acaba değişti mi

  3. Beygir gücü tam açıklanmadı. Autocar’ın videosunda 316 hpden fazlası dedi, başka yerde 330 okudum. RS’in 250 beygir olmasını kimse beklemiyor herhalde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu