Haberler

Aman dikkat! Sizi de kandırabilirler!




İstanbul’da, parasını ödemeden noter satışıyla üzerlerine aldıkları otomobilleri kısa sürede başkalarına devreden dolandırıcılar, çok sayıda yurttaşı mağdur ederek milyonlarca liralık vurgun yaptı.

İstanbul ‘da özellikle Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekeleri, kurdukları paravan oto galerilerin önlerine kiraladıkları çok sayıda lüks otomobili koyarak, araçlarını satmak isteyen vatandaşları güvenilir bir şirket oldukları yönünde ikna ediyor.

Otomobil satış fiyatında anlaştıkları vatandaşları planlı olarak mesai saatinin bitimine yakın notere götüren dolandırıcılar, noter satışıyla üzerlerine aldıkları araçların paralarını bankalar kapandığı için ödeyemediklerini ve kısa sürede parayı temin edip ödeme yapacaklarını ifade ediyor. Vatandaşları, polise giderek şikayette bulunmamaları için yanlarından ayırmayan dolandırıcılar, kısa sürede otomobilleri ikinci hatta üçüncü kişilere devrederek, para ödemedikleri otomobilin satışından ikinci bir vurgun daha yapıp kayıplara karışıyor.

Kandırılan vatandaşın ihbarı üzerine haciz konulan otomobil, davalık olduğu için ne ilk ne de son sahibi tarafından kullanılabiliyor.

“PARAYI ALMADAN SATIŞ YAPMAYIN”

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Korhan Karaarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu şekilde gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına ilişkin bilgi verdi. Karaarslan, “2014 yılında çoğunluğu Anadolu Yakası’nda olmakla birlikte İstanbul genelinde 74 lüks otomobil, dolandırıcılar tarafından para verilmeden alınıp, yüksek fiyata ikinci veya üçüncü kişilere defalarca satılmış. Bu sahtekarlar, mevcut yöntemlerle onlarca vatandaşı mağdur edip milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaarslan, otomobillerini satacak kişilerin ne sebeple olursa olsun parayı ellerine almadan ya da hesaplarına yatırtmadan noter satışı yapmamalarını ve aracın piyasa değerinin çok üstünde fiyat veren kişilere kanmamalarını istedi.

Kaynak: Sabah

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ya başlıkları atan arkadaş yada arkadaşlar; espirili anlatım ve başlıklar iyi hoşta bunlar doğal şeyler olmalı yoksa bunlar gibi sırıtıyor işte. Ricamız artık daha “hafif” kullanın şu espirili dilinizi yada her başlığa atıcaz diye zorlamayın. Gerçekten çok can sıkıcı oluyor. Kendimi posta milliyet hürriyet falan okuyorum zannediyorum. Biz daha fazla kırıcı olmadan siz biraz anlayışlı olun ve başlıklarda bi revizyona gidin. Lütfen.

  2. Baslıklardaki üslup gercekten de can sıkıcı bir hal almaya başladı. Otopark ailesinin samimiyetine inanıyoruz ancak bu tip başlıklar sıkı takipçiler için bile antipatik kaçmaya başladı. Hele ki siteye ilk kez giren insanların bu gibi başlıklar hakkında hiç de olumlu şeyler düşüneceğini sanmıyorum.

    Haberleri giren editör arkadaşlarımız bence başlıklarla bunun gibi ilgi çekici haberleri okunmaz hale getiriyorlar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz gibi bir anlayıştan hareketle bu başlıklar atılıyorsa şayet, uç noktalardaki başlıkların yardımcı olacağını düşünmüyorum.

    Biz sizi samimi tavırlarınız için takip ediyoruz, lütfen başlıklardaki üsluplarınıza dikkat edin ki sitenin çizgisi bozulmasın.

    Sürc-ü lisan ettiysem affola, saygılar..

  3. Saçmalığa bak böyle bir şey benim başıma gelse ve bu başlığı görsem sinirden edecek küfür bulamam bunu düşündünüz mü hiç? Umarım başlığı atan arkadaşı öpmezler bir gün….

  4. Başlığı değiştirdiğiniz için teşekkürler, siz bir numarasınız !!

    Şimdilik değilseniz bile olacaksınız, eminim 🙂

  5. ağrı’da buna benzer bir şey olmuştu anlatılanlara göre. Dağ mahkemesi elini atmış düzeltmiş anlatılanlara göre..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu