SohbetVideolar

BMW M5… ve fren servosu (temizliği)




And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

28 Yorum

  1. Oouuv bu korkulacak bir problemmiş.Acaba arabayı kullanmadığında branda örtmek yardımcı olur mu ki?

    1. Olur tabii de kışın üstünde kediler gezdiği için branda deliniyo, yağmur yağınca da su altına sızıyo. Ondan yazın örtebiliyorum sadece

      1. Hadi ya kedileri kovalama yöntemleri denesen? Mesela brandaya rahatsız oldukları bi koku falan sıksan işe yarar mı?

  2. Aynı yerde aynı olay bizim megane da başımıza gelmişti ancak bizimkisi araç içerisinden motora giden elektrik tesisatının geçtiği yerden su arabanın içine vurdu.Bizim araçta ağacın altında dururdu.İlk başta acaba kapıdan felan mı alıyo dedik sonra baktık ki aynı şekilde yaprak ve pislik su yolunu tıkamış.Bakmak lazım artık tecrübe edindiğim için sık sık temizliyorum.

  3. bu kucuk kucuk videolar cok keyifli… inş devamı da gelir.. hatta tüm kullanıcılar böyle kendi küçük ipuçlu videolarını yükleyebilse süper bir veritabanı oluşur.

  4. Bu tıkanma olayı fren gücünüde etkileyen bir faktör mü ? Yani testte ortalama denilen frenler daha iyi performans sergileyebilir mi temizlikten sonra ?

  5. And bence arabaya kaliteli bir branda alıp kullanman iyi olur.En azından bu tip durumlardan korumuş olursun.

  6. Aynı temizlik passat b5 kasaya da gerekiyor. Bi süre sonra arabayı yıkarken çamur bulmuştum orada 2saatte anca temizlenmişti.

  7. 2003 ile arasında ki farkları söylerseniz sevinirim bende nisan ortası gibi 540’dan M5’e geçmeyi planlıyorum.Benim bildigim Orta konsolda ki ekran ve 1-2 göz ve senin aracın fiyatını söylersen çok makbule geçer 🙂

    1. Direksiyon, kadran vs. birkaç fark daha var ama en önemlisi segmanlar. O da aslında makyajla gelmedi, Mart 2000’den sonra üretilenlerinki değişti. Bundan önceki arabaların (ki benimki de buna dahil) yağ tüketimi daha fazla

  8. Merhabalar and abininde bahsettigine benzer bi sorun başima geldi paylaşmakta fayda var e39 kullanicisiy kaza tehlikesi atlattim aracimla sehir halindeyken fren servo sisteminin hortumu çikti birden fren boşaldi fren taş gibi oldu el freni ile durdurabildim daha sonra hortuma baktigimda çürüyüp koptugunu fark ettim. And abi bu bolgenin temizligini bende yaptirmak istiyorum komprosoru olan yikamacilar dahi yapabilir mi bilen birine gostermemizde fayda mi var?

  9. Kaputun altı ayrı güzel, üstü ayrı… Karşısına geçilip saatlerce seyredilebilir. Kazasız, belasız, sorunsuz günlerde kullan.

  10. Aynı frendeki sertleşme 2012 C7 A6 da var ve aynı şekilde otoparkta ağaç altında bekliyor devamlı bu videoyu izlemem çok iyi oldu..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu