Haberler

Buzlar üstünde




Jaguar, 2015 XE S modelinin yeni bir videosunu yayınladı. Belçika’nın Spa pistinde çekilen videoda XE S modelinin direksiyonuna eski Formula 1 ve Le Mans pilotu olan Martin Brundle geçerken Brundle’a İngiliz aktör Idrıs Elba eşlik ediyor.

Pistin bazı bölümlerinde kar ve buz olmasına aldırış etmeyen Brundle, kaygan yolda hem kendisinin hem de XE S’nin hünerlerini sergilemiş. Virajlarda güven veren XE S’nin isteklerini yerine getiren Brundle, yerdeki buzlanmaya rağmen sanki özel olarak hazırlanmış bir drift aracıyla pistte ilerliyormuş izlenimi veriyor.

Aşırı beslemeli 3.0 litrelik bir V6 motorun kullanıldığı XE S, bu sayede 340 BG güce ve 450 Nm torka sahip. Gücünü sekiz ileri otomatik şanzımanla yere aktaran otomobil, 0’dan 100 km’lik hıza 4.9 sn’de çıkarken maksimum hızı ise 250 km/h ‘de sınırlandırılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=m19AARe6XuA

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Böyle yapılı M3’ler yada S14’ler gıdıklanmış v.s araçların yanlamasından çok bu tarz araçların böyle hareket yapmaları beni etkiliyor bunları yaptıktan sonra orta şeritten dikkat çekmeden ilerle sessiz sakin bunları yapmak istediğin zaman vites topuzunun altındaki tuşa basılı tut ESP kapansın sonra estir terörünü ama bittimi hah tamam orta şeritten tın tın tın ilerle çok hoş ya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu