Haberler

Daha da uzun




Çek üretici, yeni amiral gemisinin lansmanı geçtiğimiz günlerde yaptı. Yeni gövdesiyle beraber sınırlarını daha da genişletmeyi hedefleyen Superb için “Baştan sona yeniden tasarlandı.” gibi cümleler kuran firma bakalım yeni kasada bize neler sunuyor.

Baştan sona yeniden tasarlanma cümlesi üzerinde düşünmemiz gereken yerlerin başında tasarım geliyor. Volkswagen ailesinde görmeye fazlasıyla alıştığımız detaylar artık Superb’de de bulunuyor. Tasarım yönüyle kuzenlerine ve ailesindeki diğer modellere artık daha fazla benziyor.

Bunun yanında Superb artık selefine göre daha büyük boyutlara ve daha lüks detaylara sahip olacak. Opsiyon listesi de büyüyerek; Dinamik Şasi Kontrolü, üç boyutlu navigasyon seçeneği sunan, internet erişimine açık, Mirror-Link ve Smart Gate fonksiyonları olan 8 inçlik yeni nesil Colombus Multimedya ve Navigasyon Sistemi, iPad bağlantısı ve tutucusu, 3 boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton müzik sistemi, üç bölgeli klima, elektronik bagaj mekanizması ve dokunmadan açmayı sağlayan “sanal pedal” fonksiyonu gibi seçeneklere kavuştu.

Akıllı far yardımcısı, park asistanı, adaptif cruise kontrol gibi sınıfında tutunmasını sağlayacak opsiyonlar da artık Superb’in seçenekleri arasında.

Superb yine Volkswagen ailesinden tanıdığımız; 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP), 1.8 TSI (180 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) olarak sıralanıyor. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) seçeneklerden oluşuyor. Ve tabiki DSG opsiyon listesinde yer almaya devam ediyor. Umarız yeni motor seçenekleri bize bu videoda gördüğümüz gücündeki yetersizliği unutturabilir. Yeni nesil Superb’i Ağustos ayından itibaren Türkiye yollarında görebileceğiz.

Önceki nesil TDI Superb testimiz için tıklayın.

 

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. işte şimdi daha karizmatik daha albenili olmuş gerçekten müthiş! arka parklar şimdi olmuş

  2. bu arabaya 2.0 bitdi 240 dsg 7 yakisirdi, passat’ti gecti artik arka koltuk konforu phaeton’a cok yakin
    gerceken bravo skoda

  3. Çok güzel yapmışlar şimdi passatla çok rahat başedebilir. Bence bu gidişle Passatın tahtını sallar..

  4. tasarım olarak çok güzel olmuş umarım kalite algısını düşüren o yeşil renginden tamamen kurtulur, özellik iç aydınlatmadaki yeşil şahsen çok itici geliyor 🙂

  5. jantlar biraz daha albenili olabilirdi passat mı superb mi derseniz kesinlikle passat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu