Haberler

Elektriğin kralını geçebilecek mi?




Bu sorunun ortalıkta dolaşma sebebi Car Magazine dergisinin 717 kod adlı konsept hakkında yayınladığı haber. Her ne kadar Porsche’nin Ar-Ge departmanı başkanının yaptığı açıklamalar bu iddiaları desteklemese de son dönemde özellikle 918 Spyder ile hibrid teknolojisine oldukça yatırım yapan Porsche’nin geleceğe yönelik böyle bir planın olmaması pek de akıllara yatmıyor.

MSB platformu üzerine inşa edilmesi beklenen dört kapılı konseptin ayrıca 911’den bazı tasarım detaylarını barındırması bekleniyor. Tasarım ya da diğer yapısal özellikler hakkında şimdilik çok fazla bilgi yer almasa da olası motor kombinasyonları hakkında sızan bazı bilgiler bulunuyor. 2 elektrik motoru ile toplamda 400 bhp, 500 bhp ve 600 bhp’lik seçenekler sunması beklenen 717’nin ayrıca torque vectoring ve kablosuz şarj özelliklerini barındıracağı belirtiliyor.

Piyasaya çıkış tarihi hakkında bir şey söylemek için şimdilik çok erken olsa da elektrikli 717’nin 2019’dan önce piyasaya çıkmayacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu