Haberler

En uzun Mercedes




Mercedes, Cenevre Otomobil Fuarı’nı bekleyemeden Maybach Pullman modelini tanıttı.

Seçkinlik ve lükste en uç noktada olması için tasarlanan, şoförler tarafından kullanılacak Pullman limuzin, Mercedes-Maybach S-Sınıfı’ndan 1053 mm daha uzun. S-Sınıfı’ndan 100 mm daha yüksek araç, 4418 mm’lik dingil mesafesiyle arka koltuklardaki yolculara en üst standartları yaşatıyor.

İç mekandan bahsetmişken, arka kabin 43,5 dereceye kadar yatabilen 2 adet lüks elektrikli koltuğa sahip. Karşılarında katlanabilen 2 koltuk daha bulunuyor. Şöför kabiniyle yolcu kabinini ayıran elektrikli cam ise tek dokunuşla şeffaf ya da opak yapılabiliyor.

En üst seviye premium deri döşemeler, ahşap trimler, soğutmalı orta konsol ve elektrikli arka cam perdeleriyle Pullman, Burmester 3D surround ses sistemine bağlı 18.5 inç büyüklüğündeki ekrana sahip arka bilgi/eğlence sistemi ile geliyor. Yolcuların araç hızını, dış mekan sıcaklığını ve zamanı görebilmesi için aracın tavanına da bir bilgi ekranı eklenmiş.

Pullman, gücünü 530 PS (390 kW) maksimum güç ve 830 Nm (612 lb-ft) maksimum tork üreten çift turbolu 6.0 litrelik V12’den alıyor. Mercedes, ünitenin detaylı performans rakamlarını paylaşmayı reddetse de araç zaten hızdan çok konfor odaklı olduğu için pek de tepki çekmiyor.

Zırhsız versiyonunun fiyatı 500,000 € (570,465 $ / 371,645 £) seviyesinden başlayacak Mercedes-Maybach Pullman, 2016 yılında yollara çıkacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu