Haberler

Gizlemekte bile usta




Mercedes yeni C-serisinin coupe (C205) versiyonunu geçtiğimiz Kasım ayında tanıtmıştı. Açılabilir kumaş tavanlı C-serisi (A205) hakkında her hangi bir bilgi yoktu, ta ki kamuflajlı hali yakalanana kadar.

İsveç’te paparaziler ağır kamuflajlı A 205’i yakaladılar. Kar üstünde denendiği için aracın 4 çekerli bir prototip olduğu düşünülüyor. Bu aracın, tahminen 2 litrelik turboşarjlı ve 256 beygirlik motora sahip olan C 300 modeli olacağı düşünülüyor.

Mercedes C-Serisi’nde olduğu gibi bol motor seçeneğini, açılabilir tavanlı modelde de sunacak. 2 litrelik çift turboşarjlı 333 beygirlik V6 motor, AMG versiyonu için 4 litrelik yine çift turboşarjlı V8 motor ve bunların yanı sıra 2 tane de turboşarlı dizel motor seçenekler arasında olacak. Çift turboşarjlı V6 motor C 450 AMG modelinde kullanılacak. Bu araçta artık biraz eskimiş olan 7G-Tronic ismini verdikleri 7 ileri vites kutusu olacak.

Mercedes artık bütün araçları için toplam sayıları 4 olan platformları kullanacak. Üstü açılabilir C-serisi de diğer C-serilerinde olduğu gibi Modular Rear Architecture (MRA) adını verdikleri platformu kullanacaklar. Aracın içi W205’e benzeyecek, ama vites kutusunun bulunduğu yerde fazladan üç düğme olacak. Bu düğmeler AirCap‘in, tavanın açılıp kapanmasını ve rüzgar engelleyicisinin kontrolünü sağlayacak. Mercedes’in havalı süspansiyon seçeneği de sunacağı ama çok pahalı olacağı da söylentiler arasında.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu