Haberler

Hayal olmaktan çıkıyor




Volvo ve Polestar, birliktelikleri sonucu ortaya çıkardıkları yüksek performanslı S60 & V60 Polestar’ı Ortadoğu’da da satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Polestarların geçtiğimiz yıl yakaladıkları yüksek satış başarısının sonucunda böyle bir karar alan iki firma, 2015 yılında Ortadoğu’ya 750 adet araç satışı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz yıla kadar Avustralya, Kanada, Japonya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve Amerika’da satılan S60 & V60 Polestarlar, bünyelerinde barındırdıkları özellikler sayesinde Ortadoğu’da da yüksek satış rakamlarına imza atabilir. Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa sunulacak olan S60 & V60 Polestar modelleri, kim bilir belki de en çok aranılan “arap drift” videolarının başrol oyuncusu olacak.

Polestar modellerinin beklemedikleri şekilde hızlı satıldığını ve çok sevildiğini belirten, Volvo’nun Özel Üretimler Başkan Yardımcısı Anders H. Gustavsson, Polestar’ın performanslı Volvo’lar yaratmak için harika bir partner olduğunu dile getiriyor. Gustavsson’un yaptığı bu açıklamayı destekler nitelikte konuşan Polestar CEO’su Christian Dahl ise, ilk kez bir seri üretim otomobiline doğrudan destek verdiklerini ve bunun sonucunda Volvo’dan aldıkları pozitif geri bildirimler için çok mutlu olduklarını dile getiriyor. Volvo ile yaptıkları bu ortaklığın Polestar için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu da dile getiren Dahl, elde ettikleri bu ivmeyi devam ettireceklerini sözlerine ekliyor.

S60 & V60 Polestar’da 6 silindirli 3.0 litre çift turbolu T6 motoru kullanılırken bu motor, 345 BG (350PS) güç ve 500 Nm tork üretiyor. Elde ettiği tork değerini 2800d/d ile 4750 d/d arasında verebilen T6 ünite, bu gücünü sekiz ileri otomatik şanızman ve Haldex kavramalı 4WD sistemiyle yere aktarıyor.

0’dan 100 km’lik hıza 4.9 sn’de çıkan Volvo S60 Polestar (V60 ‘da 5 sn), 0-200 km/s hızlanmasını ise sadece 17.7 sn’de tamamlarken her iki modelin de maksimum hızları 250 km/s’de sınırlandırılmış. S60 & V60 Polestar ile alakalı daha detaylı teknik bilgileri galerimizde bulabilirsiniz.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. 2014 model Volvo S60 motor kaputunu açınca her zaman karşılaştığım Focus dizel motoruyla karşılaşınca o hava filtresindeki soketin kırmızı tırnağı turbo tutucu tırnaklar tüm hortumların aynı olduğunu görünce 2010 model Volvo S40’ın kaputunu açıp her zaman Focus 2’de karşılaştığım emme manifoldunu arasından çıkan hava filtreye uzanan boruyu görünce o kadar soğudum ki anlatamam yeni Volvo’lardan o yetmezmiş gibi bide nefret ettiğim toplumun elinde mudara olacak gözünü sevdiğimin markası sen özel insanlara özel otomobiller üreten özel bir markasın Volvo efsanesin kendine yazık ediyorsun düşüyorsun yaşasın Old School Volvo yaşasın Old School car.

    1. Cok fazla duygusal yaklasmamak gerekir diye dusunuyorum hocam.
      Gunumuzde maliyet dusurmek her sey demek, Volvo nun yeni dizayn anlayisi, malzeme kalitesini dusurmeden uretim yapmasi, guvenlige yapilan yatirimlar vs, hep maaliyet arttiran kalemler. Bu artislari karsilamak icin illaki bir takim ortakliklar yapilmasi gerekiyor. Volvo da bu konuda buyuk hacimli guclu motorlari Ford a vererek karsiliginda kucuk hacimli benzinli ve dizel uniteler alarak adim atiyor. Yapilan brnce cok mantikli. Buna benzer ornekleri vw’ de audi-seat-skoda kardesliginde birakin ortak motoru platform ikizligine kadar goruyoruz, bmw-psa, bmw-toyota, mercedes-renault ortak motor kullanimi ornekleri verilebilir. Kaldi ki, Ford hem, yuruyen aksam ve sasisi hem de motorlariyla gayet basarili bir firmadir. Utanmak yerine gurur dahi duyulmasi gerekir diye dusunuyorum.

      1. Ford mekanik olarak sağlamdı, sağlamdı diyorum çünkü eski Ford’lardı nedir bunlar ;
        Sierra, Scorpio, Escort, Granada, Taunus ülkemizdeki Ford’lar bunlardı ve gerçek Ford buydu şimdi ki bildiğin araba işte segmentteki rakipleriyle hiçbir farkı yok mekanik olarak diğer markaların ortaklığı sadece motor ve birlikte geliştirilen motorlar ama Volvo şanzıman dahi aynı ve bu beni büyük bir Volvo-Saab hayranı olarak üzüyor 5 silindirli T5 motorlu 850 Station’ları S70’leri düşündükçe

        1. sinan kendınden sıkılmadın mı olm papağan gıbı her ford baslıgında AH AH NERDE ESKI FORD LAR yazılarından… baydı aq

          1. sıkılmadım kardeş sürekli söyleyeceğim her zaman söyleyeceğim eski ford eski ford sıkıldıysan ekranın sağ üst köşede X işareti var bu ekranı kapatmaya ve yorumlarımı okumamana yarıyor

    2. 1.6 dizeli bitiriyor volvo.. Psa ile anlasma yenilenmeyecekmis ( bayiden aldigim bilgi) ki 1.6 tdci basarili bir motor ama volvoya yakismiyordu..

    3. Mercedes, Dacia’da kullanilan 1.5 dizeli kullaniyor da Volvo mu Ford’un motorunu kullanmasin. Sadece D2 ile satiliyormus gibi bir hava var. Verirsiniz devlete %90 vergi +%18 Kdv ya da %145+%18 vergi, binersiniz yuksek hacimli motora.Rakipleri koltuk katlama mekanizmalarini bile parayla satarken Volvo 120 bin tl’ye eksiksiz bir donanim veriyor. Diger luks markalardaki donanim seviyeleri 60-70 bin tl’lik otomobil ayarinda.

      1. Volvo, benim gözümde her zaman farklıydı V40, S60, V60, S80 yeni araçlarda dahil yolda ne zaman bi 850, S70, S90, 244 filan görsem büyük tutkuyla aşkla bakar kalırdım işte Volvo oydu çünkü kendisiydi araba yapmak için yapıyordu satılmak için değil Volvo S70 dediğim arabada şimdi ki çoğu premium araçta olmayan özellikler ağzına kadar yüklüydü amaç performans + konfor + güvenlikti Mercedes Dacia’da kullanılan 1.5 dCİ motoru kullanmıyor hocam Renault – Mercedes ortaklığında geliştirildi o motor tıpkı Peugeot – BMW 1.6 aşırı besleme gibi sadece motor olsa eyvallah mekanik neredeyse aynı şanzıman aynı ve eski Volvo’lara bakıyorum T5 motorlar D5 motorlar aman allahım ne güzel makineler saf kendi üretim performanslı güvenli konforlu ee şimdi bakıyorum alt yapı Ford motor Ford şanzıman Ford eee ne kaldı? hani nerede Performans? sürüş zevki? hani Volvo’ya has özellikler keyifler? bomboş benim gözümde şimdi ki Volvo’lar eğer 200.000 lira param olsa ve Volvo alacak olsam gider 850 station filan alırım gerçek Volvo alırım 1.6 TDCİ S80 değil ve Volvo’nun 1.6 T4 motoru Ford’ta kullanılan 180 PS’lik 1.6 Ecoboost motoru T5 olarak adlandırılan 2.0 T5 motoru Ford’taki Mondeo’da filan kullanılan 240 PS’lik Ford motoru hani eski 5 silindirli turbolu T5? ben bundan bahsediyorum artık satılmak için yapıyorlar gibi hava seziyorum binilmek için değil kar için yapılıyor gibi saygılar 🙂

        1. Dacia’da Renault motoru kullanılmıyor muj? Dolayısıyla Mercedes Dacia’da kullanılan motoru kullanmış olmuyor mu? Herkes biliyor Renault motoru olduğunu. Yine de hatırlattığın için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu