Haberler

Hyundai’lere M dopingi




Hyundai, araba fuarlarında yıllardır güzel ve değişik konsept araçlar sergiliyor. Bu araçlar çok ilgi görse de, yollara çıkan modeller tasarımsal olarak konseptlerine pek yaklaşamıyor. Almanlar’da ise bu durum tam tersi. Konsept modelin %90’ı yeni modellere benziyor.

Koreliler gün geçtikçe pazarda daha iddialı duruma geliyor. Hyundai-Kia grubunun daha önce eski Audi tasarımcısı Peter Scheyer’i bünyesine kattığını biliyoruz. Sadece tasarımla yetinmeyenlere de güzel bir haberimiz var. Önceki BMW M departmanının mühendis patronu Allan Biermann, birkaç gün önce Koreliler’e katıldı. Bu da demek oluyor ki, yola çıkan modeller konseptlerine daha çok benzeyecek. 2010 yılında fuarda sergilenen, resimdeki i-Follow’a benzeyen Hyundailer’i, yollarda görmek hayal olmayabilir.

Autocar dergisine konuşan Hyundai’nin Birleşik Krallık bölgesi patronu Tony Whitehorn, yeni bir spor araba üretimine şu an için öncelik vermediklerini söyledi. Yeni bir spor araba üretip güçlü rakiplerinin karşısına çıkarmak, Whitehorn’a göre kolay olmayan riskli bir iş.

Görünen o ki, Hyundai yeni bir spor araba üretmek yerine bünyesindeki modellerin çok daha güçlü versiyonlarını üretecek. Güçlü modelleri sahne alacak olan modeller, ilk olarak i20 ve i40 olacak. Yüksek güç üreten turbo şarjlı i20 ve i40’lar, Audi S1 ve Subaru WRX STI gibi değil de, Ford Fiesta ST ve Skoda Octavia vRS benzeri olacak. Peugeot, Renault, Ford ve Volkswagen’in rekabet ettiği GTI-RS-ST savaşına katılacak olan Hyundai’nin işi zor. Koreliler’in güvendiği nokta ise BMW M departmanın eski patronuna sahip olmaları.

Hyundai HED-7 2010 (i Follow):

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu