Haberler

Renault Kadjar




Geçtiğimiz hafta Renault, yeni crossover modelinin adının “Kadjar” olacağını duyurmuştu. Hatta aracın casus fotoğrafçılar tarafından çekilmiş kamuflajlı fotoğraflarını sizlerle paylaşmıştık. Uykusuz ve sabırsız geceler geride kaldı ve Türkiye saati ile 18:00’da gerçekleşen tanıtımın ardından Renault, Kadjar’ın örtüsünü kaldırdı.

Renault’un önceki orta sınıf crossover modeli Koleos, makyajlı modelin de değiştiremediği düşük satış rakamları sebebiyle birkaç yıl sonra piyasadan kaybolmuştu. Tam da Avrupa’da satılan araçların dörtte birini crossoverların oluşturduğu bu dönemde Renault, segmente Kadjar ile geri döndü.

C-Segmenti crossoverlar arasında Nissan Qasqhai, Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai ix35, Mazda CX-5, Toyota RAV4 ve Volkswagen Tiguan arasında zaten çok kızgın bir rekabet ortamı bulunduğunu bilen Renault, “sportif ve baştan çıkartıcı” anahtar kelimelerini sık sık telaffuz ederek, Dezir konseptinden oldukça fazla iz görebileceğiniz Kadjar’ı özellikle tasarımıyla rekabete hazırlamış.

Selefi Koleos’ta olduğu gibi, Nissan Qashqai ile aynı platformu paylaşan Kadjar, tasarım olarak küçük kardeşi Captur’a da oldukça benziyor. 4,450 mm uzunluk, 1,840 mm genişlik ve 1,600 mm yükseklik değerlerine sahip Kadjar, kardeşi Qashqai’den her alanda daha büyük. Özellikle de 42 litre daha fazla hacim sunan 472 litrelik bagajıyla.

Şık ve hırçın LED ön farları, dev renault logolu ön ızgarası, Clio benzeri arka tasarımı ve 19 inç büyüklüğündeki alaşım jantlarıyla sportif ve agresif bir duruşa sahip Kadjar, kesinlikle kötü görünmüyor.

Üzerinde yükseldiği platform dışında yürüyen aksamı ve motor seçenekleriyle de Nissan Qashqai ile büyük benzerlikler gösteren Kadjar, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli olarak iki farklı seçenekle satışa sunulacak. 115 PS (113 HP) güç üreten 1.2 litrelik DIG-T ve 150 PS (148 HP) güç üreten 1.6 litrelik DIG-T turboşarjlı benzinli motorlar ile birlikte 110 PS (108 HP) maksimum güç değerine sahip 1.5 litrelik dCi ve 130 PS (128  HP) maksimum güç değerine sahip 1.6 litrelik dCi dizeller de kaputun altında yer alacak seçenekler arasında bulunuyor.

4 tekerlekten çekişli versiyonunda sürücüye Otomatik, Kilitli ve 2WD seçenekleri arasında seçim yapma imkanı tanıyan Kadjar, yerden 190 mm (7.5 inç) yükseklik ve önden 18, arkadan 25 derecelik yaklaşma açısına sahip olacak.

Kadjar ayrıca büyük dokunmatik ekranlı bilgi/eğlence sisteminin güncellenmiş, yeni versiyonunu olan R-Link 2’yi konsolunda barındıracak. Start-stop sistemi de standart olarak sunulacak.

Büyük talebe ayak uydurmaya çalışan ve İngiltere’de üretilen kardeşi Qashqai’nin aksine Kadjar, İspanya’da üretilecek. Ayrıca Renault’un gittikçe büyüyen pazarı Çin’de açacağı yeni üretim tesisinde üretilen ilk model de Kadjar olacak.

Yaklaşık 1 ay sonra Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak Kadjar, bu yaz Avrupa’da (sonbaharda İngiltere’de) satışa sunulacak.

 

 

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Sınıfının en agresif görünen modeli olmuş, ben beğendim. Bu tasarım dili Clio ve Captur ile çok iş yaptı, eğer beklediğim gibi olursa bayilerde sıra olur bu araç için. Sınıfının yaratıcısı Qashqai, ucuz ve keçi gibi Duster şimdi de Kadjar. Şu Megane’ı da bir yenileseler.

  2. Çok şık ve heybetli duruyor türkiye pazarinda kardeş marka nissan ile ciddi bir rekabet yaşanicak gibi 🙂

  3. bu araç türkiyeye gelsin ilk babam alır renault adam akıllı bi fiyatla gelirse kimse baş edemez servis sıkıntısıda yok her tarafta parçası bol bol olur.

  4. özgün bir tasarımı yok. clio-capture familyasının devamı olmuş ve aynı zamanda qashqai ye çok benzemiş. ama fiyatı qashqai ye göre uygun olursa baya iş yapar.

  5. Kadjar Qashqai’nin platform kardeşi. Qashqai’nin kardeşi Kadjar karşısındaki en büyük avantajı sorunsuzluk, 2.el değeri ve piyasasıdır. Qashqai ülkemiz piyasasında kendini kanıtlamış bir araçtır. Ancak Kadjar tasarımıyla Qashqai’nin önünde. Bence Qashqai Kadjar’ın bir adım önünde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu