Haberler

Mazda, MX-5 MPS’i planlıyor




Bir mazda temsilcisi, verdiği röportajda şirketin MX-5’in MPS yada turboşarjlı bir versiyonunu planladığını açıkladı.

Eylül ayındaki tanıtımının ardından, teknik özellikleri açıklanana kadar 5 ay geçen MX-5’in 129 bhp (131 PS/96 kW) maksimum güç ve 150 Nm (110 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip 1.5 litrelik SKYACTIV-G motoru ve henüz resmi bir bilgi bulunmasa da 155 bhp (157 PS/115 kW) maksimum güç ve 200 Nm (148 lb-ft) maksimum tork üretecek 2.0 litrelik SKYACTIV-G motoru internet üzerinde büyük tartışmalara sebep oldu.

Bu motorların yeterli olmadığını düşünen pek çok kişi için iyi bir haberimiz var. Mazda’nın uluslararası halkla ilişkiler yöneticisi Kudo Hidetoshi, Motoring’e verdiği röportajda turboşarjlı MX-5 yada MX-5 MPS’in planlarının yapıldığını ve pazar analizlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. 4. nesil (ND) Miata’nın 10 yıllık bir ömrü olacağını ve bu sürenin pek çok yenilik için yeterli olacağını ekledi.

2.5 litrelik SKYACTIV-G motorun dedikoduları dönüyor olsa da Hidetoshi, aracın hafif yapısı ve 50:50’lik ağırlık dağılımını korumanın daha önemli olduğunu bu yüzden turboşajlı motorun öncelikli olduğunu belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu