Haberler

O işler öyle kolay değil




Audi’ye yakın olan kaynakların Top Gear’a verdikleri demeç vasıtasıyla, ikinci nesil Q7’nin en sonunda RS rozetini takacağı öğrenildi.

Böylesine büyük ölçülere sahip bir SUV modelini hareket ettirecek olan makinenin teknik özellikleri henüz bilinmezken, Audi’nin alışıldık benzinle çalışan RS damgalı bulunan motor yerine, turbo-dizel seçeneğine öncelik vereceği düşünülüyor. Turbo-dizel denince de aklınıza V12 TDI gelmesin. Çünkü bu durum arabanın ağırlığını oldukça artıracağı için performansını negatif etkileyecektir. Ağırlıktan bahsetmişken şunu da belirtmekte fayda var; yeni Q7 artık ilk versiyonuna göre 325 kg daha hafif.

BMW X5 M ve Mercedes AMG GLS 63’e rakip olarak geliştirilen Ingolstadt’lı, yaşamış olduğu iki-üç yıllık rötar sonrasında sadece daha güçlü bir motorla değil, ayrıca geliştirilen süspansiyonlar, frenler, şasi ve gövde elemanlarıyla da yollara çıkmaya hazır hale getirildi.

Demeçte muhtemel benzinli motora ait özelliklerden bahsedilmezken, tahminler V8 4.0 litre twin-turbo (RS6 Avant ve RS7 Sportback’te kullanılan )motoru akıllara getiriyor. Ancak, RS Q7’nin biraz gıdıklanıp 560 beygir ve 700 Nm tork üretmesi de alternatiflerden biri olarak görünüyor.

Not : Resimde gösterilen Audi RS Q7 X-Tomi Dizayn’dır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu