Haberler

Octavia ödülden ödüle koşuyor




Dünya çapında önemli başarılar yakalayan ve pratik özelliklerinin yanı sıra çekici tasarımıyla beğeni toplayan Octavia modeli, kazandığı ödüllerle de bu başarısını taçlandırmaya devam ediyor. Dünya çapında 500 bin adet satış rakamını aşan üçüncü jenerasyon Octavia, 2014 satışlarını yüzde 8.1 oranında artırdı. Avrupa satışları ise 2014’te yüzde 22.5 artış gösterdi.

Skoda’nın Octavia modeli, kazandığı ulusal ve uluslararası 44 ödülle birlikte dünya çapında başarısını kanıtladı. Octavia’nın;  Sedan, Combi, RS ve 4×4 versiyonları gibi çok geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Pratik, konforlu ve çevre dostu özellikleri Octavia’yı  sınıfında farklı bir noktaya da taşıyor.

Piyasaya çıktığından bu yana ulusal ve uluslararası alanda 44 ödül toplayan Octavia, sınıfının en çok ödül kazanan modellerinin başında geldi. Bu ödüller arasında Almanya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Rusya ve hatta Avustralya’dan gelen ödüller yer alıyor. Octavia son dönemde de  “Yılın Çevreci Otomobili, AMS Yılın Otomobili, Slovenya Yılın Otomobili, Yılın 4×4’ü, Belçika Yılın Aile Otomobili, Almanya Yılın Filo Ödülü, Red Dot Tasarım Ödülleri’nde Mansiyon Ödülü, Yılın Sedanı, Polonya Kadınların Aile Otomobili Ödülü, Hindistan’da En iyi Premium Sedan Ödülü“ nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Octavia testi için tıklayınız

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu