Haberler

On numara motorin




EPDK 16 akaryakıt şirketine motorine yağ karıştırılarak tağşiş ettiği, hile amacıyla ürün bulundurduğu gerekçesiyle 12.5 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 16 akaryakıt şirketine toplam 12 milyon 472 bin 16 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Kurul kararlarına göre, söz konusu firmalara, motorine yağ karıştırılarak tağşiş edildiği, ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapıldığı, tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünlerin istasyonda bulundurulduğu, mühürlenmiş olan istasyonda plastik ve gizli tank bulundurulduğu, mühürlenen istasyonda piyasa faaliyeti yapıldığı, mühürlenen istasyonda mühürleme imkanı olmayan ve boş olan adaya yeni pompa takılmak suretiyle piyasa faaliyeti yapıldığı gerekçeleriyle toplam 12 milyon 472 bin 16 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul ayrıca, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etme, muhtelif tarihli faturalar karşılığında akaryakıt ikmal etme, jet yakıtını amacı dışında kullanma, proje onayı almadan iç tesisat imalatı yapma, teknik düzenlenmelere aykırı akaryakıt ikmal etme, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ürün bulundurma, tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta katarak ve kontrolündeki tankerde bulundurma nedeniyle 5 şirketten de yazılı savunma istedi.

Savunması istenmesine rağmen yasal süresi içerisinde yazılı savunma yapmaması üzerine Kurul, 2 şirkete de mevzuat hükümlerine uygun hareket etmede gereken özeni göstermesi için ihtarda bulundu.

Kaynak: Milliyet

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Şirket isimlerini verselerdi ya, millet en iyi cezasını verirdi. Üç kuruşa medet ederlerdi. Ah ah…

  2. ben de bulgardan aldigim yakitla hayvan nasi daha iyi kaciyor diye sasiyordum. memlekette hile hurda karistirilmayan tek is kolu yok ki akaryakita guvenelim. sessiz kalan %51e kapat gozlerini kimse gormesin eserini armagan ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu