Haberler

Büyüklere saygı kalmamış




Geçtiğimiz Aralık ayında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2020’ye kadar tüm dizel otomobilleri Paris dışında görmek istediğini belirttiği açıklaması ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Anlaşılan kendisi her ne kadar otomobil tutkunlarının tepkisini çekse de planlarını hayata geçirmekte kararlı. Şehirde artan NO2 ve diğer zararlı partiküllerin tehlikeli seviyelerden aşağı çekilmesi için yaşlı otomobillerin, kamyonların ve toplu taşıma araçlarının trafikten men edilmesi planlanıyor.

Fransız gazetesi Connexion’un yayınladığı rapora göre eğer otomobiliniz 31 Aralık 1996’dan daha önce trafiğe çıkmış ise artık Paris’te istenmeyen adam ilan edilmeniz an meselesi. Diğer motorlu taşıtlar için belirlenmiş yaş sınırları ise şu şekilde: Otobüsler ve tırlar için 30 Eylül 2001, motosikletler için 2000, van ve hafif kamyonlar için ise 30 Eylül 1997.

Paris yönetiminin planları yaşlı otomobiller ile de sınırlı kalacak gibi gözükmüyor. Gelecek adımda belirli bir emisyon standardının altındaki otomobillerin yasaklanması olası gibi duruyor. Esas kafaları karıştıran ise şehirde bulunan yüzlerce maddi yada manevi değeri yüksek klasik otomobilin ne olacağı. Gelen haberlere göre şimdilik şehrin bir parçası haline gelmiş olan 2CV ve diğer klasik otomobiller için yasada bir istisna bulunmuyor. Bu otomobillerin sahipleri ya otomobillerini hiç bir şekilde trafiğe çıkaramayacak ya da şehir dışında garajlar kiralamak zorunda kalacaklar.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu