Haberler

Patlamaya hazır!




Aston Martin resmi olarak Vulcan modelini duyurdu. Adını Roma mitolojisinden alan Vulcan’ın anlamı ateş ve yanardağların Tanrısı demek. Markaya göre Vulcan şu ana kadarki en tutkulu ve canlandırıcı Aston Martin. Sadece pistte kullanılabilecek Vulcan bu klansmandaki en iyi sürüş makineleriyle yarışmak için tasarlandı.

Kimsenin hayır diyemeyeceği kadar sert bir ön yüze sahip Vulcan böylece benzersiz bir ön tasarıma da sahip oldu. Büyük ızgara ve bölümlerin desteklediği bu tasarım gerçekten daha önce benzeri görülmemiş bir örnek. Aston Martin’e göre ya sev ya nefret et mantığıyla tasarlanan otomobilde markanın belirli tasarım işaretleri de konulmadı değil. Piste uygun yapıldığı için monokok şasi, limitli kaymalı diferansiyel, magnezyum tork tüpü, karbon fiber pervane şaftı gibi kilit özelliklere sahip.

Güç ünitesinde 7.0 litrelik V12 bir atmosferik motor bulunuyor. 800 beygirden fazla güç çıkışına sahip bu motor hakkında Aston Martin detay vermekten kaçınsa da, 6 ileri sıralı şanzımana sahip olduğu onaylanan bilgiler arasında. Vulcan güç ağırlık dengesi konusunda ise harika değerlere sahip. Öyle ki FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışan GTE otomobillerinin sahip olduğu güç-ağırlık dengesini geçebiliyor. Bu gücü ise Brembo karbon seramik yarış kaliperleriyle desteklenmiş frenler durduruyor. Arkada 360 mm. önde de 380 mm. genişliğine sahip bu frenlerin nasıl bir iş çıkaracağı merak konusu.

Bu mükemmel değerlere sahip otomobilde ayrıca özel sipariş ile ayarlanabilir amortisörler ile ayarlanabilir viraj denge çubuğu satın alınabiliyor. ESP, ABS gibi sistemler tabii ki standart olarak gelmekte.

Aston Martin CEO’su Andy Palmer yaptığı açıklamada: “Zengin tarihimize uygun olarak tasarlanan ve mühendislik çalışması yapılan Vulcan eşine az rastlanır ve heyecan verici bir otomobil. Daha önce böyle bir sürüş deneyimi tatmadınız. Gerçek spor otomobil tutkunları için gerçek bir süper spor otomobili ürettik. Artık standartları Vulcan belirliyor.” dedi.

24 adet üretim sınırı olacak Vulcan’da müşteriler geniş kapsamlı bir yarış antremanı programına tabii tutulacak. Bu sırada Aston Martin Yarış bölümünden Darren Turner müşterilen eğitmeni olacak. Test sırasında güçlü Aston Martin modelleriyle eğitimini alacak müşterileri güzel eğitim günleri bekliyor. Eğitim sırasında V12 motorlu Aston Martin Vantage S, One-77 ve Vantage GT4 yarış otomobilleri kullanılacak. Böylece elde edecekleri bu mükemmel deneyim ile oluşturacakları deneyimleri Vulcan’ı pistte kullanırken uygulayabilecekler.

Galeriden bu mükemmel otomobili inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aston Martin çok özel ve seçkin bir marka. İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayanlar Ferrari, Lamborghini, Porsche görmeye çok alıştılar fakat Aston Martin bizim halkımıza biraz yabancı geliyor. Trafikte Aston Martin’i bir gören bir daha bakıyor. Türkiye’de yeni satışa sunulmasına rağmen bütün rakiplerinin toplamından daha fazla satmış olmaları bu otomobilleri yavaş yavaş meraklı gözlere aşina edeceğe benziyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu