Haberler

Piyasadaki en hızlı Lotus




Lotus, Evora 400 modelini tanıttı.

“Şimdiye kadar seri üretilen en güçlü Lotus” olduğu özellikle belirtilen araç, standart Evora ile kıyaslandığında daha büyük hava girişli yepyeni bir ön tampon tasarımına ve LED gündüz aydınlatmalı farlara sahip. Agresif tasarım, aracın arka tarafına geldiğimizde de devam ediyor. Havalandırmalı ve difüzörlü sportif arka tampon ve üç parçalı spoiler aracın hırçın görünümünü pekiştiriyor. Yeniden tasarlanan yan aynalar ve Michelin Pilot Super Sport lastiklere sarılı, önde 19, arkada 20 inçlik hafifletilmiş forged alüminyum jantlar araçtaki diğer sportif tasarım unsurları arasında.

Dış tasarımdaki yeni tasarım detayları aracın temelde bir Evora olduğunu değiştirmese de, iç mekanda radikal değişikliklere gidilmiş. Bunlardan ilk göze çarpanlar yenilenen orta konsol ve gösterge paneli oluyor. Yüksek kalite malzemelerin kullanıldığı yeni ön koltuklar ve kırmızı pozisyon çizgili, forged magnezyumdan üretilen direksiyon gerçekten cezbediyor. Ayrıca standart olarak sunulan bilgi/eğlence sistemi de yenilenmiş.

Evora 400, adında geçen 400 rakamını 3.5 litrelik süperşarjlı V6 motorunun ürettiği maksimum güç değerinden alıyor. 400 BHP’lik (406 PS / 298 kW) maksimum güç değerine 410 Nm’lik (302 lb-ft) maksimum tork değeri eşlik ediyor. Bu motor geliştirilmiş 6 ileri manuel ya da opsiyonel 6 ileri otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.

Lotus, Evora 400’ün 0’dan 100 km/h hıza 4.2 saniyede (0-60 mph’ye 4.1 saniye) çıktığını ve maksimum 300 km/h (186 mph) hıza ulaşabildiğini söylüyor. Ayrıca Evora 400’ün, Lotus’un İngiltere’deki test pisti Hethel’i selefine kıyasla 6 saniye daha kısa sürede tamamladığı belirtiliyor.

Gövdesinin altındaki yeniden tasarlanan alüminyum şase sayesinde selefinden 22 kg (48 lbs) daha hafif olan Evora 400, yeniden ayarlanan süspansiyon, daha güçlü frenler ve standart olarak sunulan limitli kaydırmalı diferansiyel sistemini bulunduracak.

2015 Lotus Evora 400, bu yaz üretime girecek ve Ağustos ayında ilk siparişler Avrupa müşterilerine ulaştırılacak. Kuzey Amerika’da ise 2016 model yıllı araçlar sonbahar aylarında satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. İngiltere fiyatı olarak yaklaşık 4000 pound daha ucuza Cayman GT4 varken lotusun işi zor bence

  2. Bunların başına yeni biri geçti, Jean-Marc Gales. Eskiden Mercedes’in global satış müdürü ve PSA’nın genel müdürüydü, çok tecrübeli ve ciddi bi adam. Bundan ve gelecek Lotus’lardan ümitliyim, zaten artık düzgün araba yapmaktan başka şansları kalmadı

    1. Önceki modellere kıyasla içteki kalite bayağı bir level atlamış zaten, belli bir şeylerin değiştiği.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu