Haberler

Porsche Cayman GT4




Porsche yetkililerinin, Cenevre Motor Şovu’nda yaptıkları sunumda: “Porsche her zaman iki kapılı sıra dışı otomobiller geliştirecek.” şeklinde bulundukları söylem, Porsche’un geleceği hakkında yeterli bilgiyi sunuyor.

Cayman GT4 de bu bakış açısının yeni ürünü. Dışarıdan bakıldığında önde ızgara ile kaput arasındaki agresif şerit, yanlarda spor görünümlü havalandırma ızgaraları ve arkada sabit duran büyük kanadıyla eksiksiz bir spor araba gibi görünüyor. Bunlara ek olarak arkada ortaya konumlandırılmış çift egzoz, normal versiyonundan 30 mm aşağıya çekilmiş araç yüksekliği ve 911 GT3’ten alınmış yüksek performanslı frenler araçta yer alıyor.

3.8 litrelik 6 silindirli boksör motor 385 beygir (283 kW) güç üretiyor ve 6 kademeli manual vites ile aracın 0-100 km/s hıza 4.4 saniyede çıkmasını sağlıyor. Aracın son hızı ise 295 km/s.

Bunların haricinde karbon seramik frenler, plastikle güçlendirilmiş karbon fiber koltukları ve özel spor Chrono paketi aracın çok daha etkileyici olmasını sağlıyor.

Almanya’da 85.779 Avro fiyat etiketi, Amerika’da ise 84.600 Dolar artı 995 Dolarlık taşıma ücreti ile birlikte Temmuz ayından itibaren satışta olacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Adamlar “911’i korumak için Cayman’i güçsüz bırakıyolar” söylemlerinden o kadar sıkıldılar ki sonunda 3.8’i dayayıverdiler 🙂 Tam bir gövde gösterisi

  2. Porsche’nin giriş seviyesi olan caymandan icon olacak bir süperspor oluşturmuşlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu