Haberler

Sebastian Vettel soruları yanıtladı




Red Bull’dan Ferrari’ye geçen, dört kez Formula 1 şampiyonu olan Vettel artık Scuderia takımının bir parçası. Marenello’lu takıma yöneltilen soruları Alman pilot FXX K direksiyonundan cevapladı. Bu arada FXX K yol versiyonu olan LaFerrari’nin pist türevi bir otomobil. LaFerrari’den farkları ise 90 kg daha hafif olması, motorunun güç çıkışının 1050 beygire yükselmesi ve 900 Nm torka ulaşması oldu. Bu güç farkları 6.2 litrelik V12 motorun ve yanındaki elektrikli motorun güçlendirilmesiyle ortaya çıktı.

Bastırma kuvveti yol versiyonuna göre pist koşullarında %50 daha fazla iken, zorlayıcı konfügrasyonlarda ise %30’luk bir artış sağlamakta. Bu koşullarda 200 km/s’te 540 kg ağırlık oluşturmakta. Oldukça etkileyici bir rakam.

FXX K modelinin üretim sayısının 40’tan az olacağını söyleyen Ferrari, modelin ön sipariş satış fiyatını 2.500.000 Euro olarak belirledi.

#askSeb başlık etiketiyle sosyal medyadan soruları cevaplayan Vettel’in aynı anda sürdüğü FXX K videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu