Haberler

Suyunu sıktılar




McLaren P1 GTR, dünyanın en iyi pist otomobili olması için geliştirildi.

Otomobil yapılan özelleştirmelerle 50 kg hafifletildi. Camların yerine yarış otomobillerinde kullanılan polikarbonat malzemeden yapılmış hafif camlar, aracın tavanında ve motor bölümünde karbon fiber paneller kullanıldı. Egzoz için çelik-titanyum özel bir alaşım kullanılarak 6.5 kilogram hafifletildi.

800 beygirlik(588 kW) V8 silindirli 3.8 litrelik çift turbolu motora 200 beygir (147 kW) güç üreten elektrikli motor eşlik ederek, birlikte 1000 beygir (735.5 kW) güce ulaşıyorlar.

Araç, yol versiyonuna göre 80 mm daha geniş ve 50 mm daha alçak yapıya sahip. Pirelli’den alınan özel dişsiz lastikler, 19 inçlik jantlarla kullanılmış. Aracın arkasında gövdenin 400 mm üzerine konumlandırılmış 100 mm’ye kadar hareket kabiliyetine sahip özel kanat monte edilmiş. Bu kanat 241 km/sa hızla giderken, 660 kg kadar fazladan yere basma kuvveti sağlıyor.

Araç hakkında daha fazla detay 3 Mart’ta başlayacak olan Cenevre Otomobil Şovu’nda gösterilecek.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu