Haberler

Vantage kas yaptı




Aston Martin, Vantage GT3’ün üstündeki örtüyü kaldırdı. Firmanın en sert Vantage olarak tanımladığı GT3, tamamen karbonfiber ve genişletilmiş bir body kite sahip. Bu kitte modifiye edilmiş tamponlar, revize edilen yan etekler ve genişletilmiş çamurluklar bulunuyor. Ayrıca, belirgin bir arka kanat ve arka difüzör de otomobildeki diğer aerodinamik detaylar arasında. Diğer markalar özel modellerinde bu kadar ileriye gitmese de Aston Martin, eklediklerinden tatmin olmamış olacak ki otomobile karbon fiber bir kaput, seramik kaplı eksoz uçları, 19 inç alaşım jantlar ve bu jantları saran Michelin Pilot Super Sport’ları da eklemiş.

Sportif dizayn Vantage GT3’ün içinde de kendini üzerinde dokunmatik kontroller bulunan karbon fiber kaplı orta konsolla gösteriyor. Alkantara kaplı direksiyon, karbon fiber koltuklar, deri kapı kayışları ve navigasyonlu bir multimedya sistemi de kokpitte yerini alan unsurlardan. Asıl önemli kısım olan motora geçtiğimizde ise Aston Martin’in diğer modellerinde de görmeye alıştığımız 6 litrelik V12 üniteyle karşılaşıyoruz. Vantage GT3’te bu ünite yaklaşık 591 HP güç üretirken, 625 Nm’lik bir tork değeri elde ediyor. Gücünü arka tekerleklere 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel bir şanzımanla aktaran GT3, 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkıyor ve 297 km/s’lik bir maksimum hız değerine ulaşabiliyor.

Performans konusunda detaya inildiğinde ise, GT3’ün pist odaklı bir süspansiyona sahip olduğu görülebiliyor. Bu süspansiyon sisteminde revize edilmiş yaylar ve amortisörlerin yanında geliştirilmiş bir adaptif amortisör sistemi de kullanılmış. Bu sistem; Normal, Sport ve Track olarak üç farklı modda kullanılabiliyor. GT3, aynı zamanda magnezyum manifoldlara, titanyum eksoz sistemine ve etrafı magnezyum bir tüple sarılı karbon fiber tahrik miline sahip. GT3’ün yol tutuşuna sınırlı kaydırmalı bir diferansiyel yardım ederken, otomobili durdurma görevi ise Brembo karbon seramik frenlere verilmiş. Otomobil, baz alındığı V12 Vantage S’ten lityum-ion akü, karbon fiber kapı içleri gibi bir çok etken sayesinde 100 kilogram daha hafif. Ağırlığı daha da azaltmak isteyen müşterilerini üzmeyen Aston Martin, karbon fiber tavan ve polikarbonat arka cam opsiyonlarını da sunuyor.

Vantage GT3, sadece 100 adet üretilecek ve müşterilere bu yılın 3.çeyreğinde teslim edilmeye başlanacak. Aston Martin, Vantage GT3’ü Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de satışa sunmayacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu araba ilk çıktığında dünyanın en güzel ve en doğal görünen otomobili olduğunu düşünüyodum. Seneler geçtikçe her yeni türeviyle biraz daha çirkinleştirip sonunda bu palyaçoya çevirdiler. Arabanın içinde bi tek koltuklar kalmış ama buna rağmen hala 1565 kg. Hala nuhnebiden kalma şanzıman. Neden bu kadar kasıyolar anlamıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu