Haberler

Yeni Audi A4 ve A4 Avant




Audi “Yeni A4” ve “Yeni A4 Avant” ın muhtemel tasarım ve motor özelliklerini duyurdu. Bu senenin sonunda gelecek olan beşinci nesil A4 oldukça büyük değişiklikler barındıracak. Bu köklü değişikliklerin en büyük sebebi ise aracın boyut, tasarım ve donanım bazında, “A3 Sedan” modelinden farklı olmasının istenmesi.

Araçta “İkinci Nesil MLB Platformu” adı verilen yeni bir sistem kullanılacak. Bu sistemin kullanılmasının amacı, alüminyum ve dayanıklı çelik gibi hafif malzemeler kullanarak aracın kütlesini düşürmek ve aynı zamanda oldukça sağlam bir araç üretmek.

“Yeni A4” ün daha önce yayınlanan casus fotoğraflarında, aracın tasarımında keskin hatlara sahip olduğunu görmüştük. Yeni yayınlanan kamuflajsız fotoğraflarda da aracın büyük bir evrim geçirdiğini görüyoruz. Audi’den yapılan açıklamaya göre bu senenin sonunda ilk olarak karşımıza “Yeni A4 Sedan”çıkacak ve bu modeli “A4 Avant” takip edecek. Yine 2016 yılında satışa sunulması beklenen “Yeni A5”, “Coupe, Cabrio ve Sportback” modelleri ile gelecek.

Aracın motor özelliklerine gelecek olursak, yakından tanıdığımız benzinli 1.4, 1.8 ve 2.0 litrelik TFSI motorları ve yeni geliştirilen 3.0 litrelik TFSI motoru karşımıza çıkıyor. 1.6, 2.0 ve 3.0 litrelik TDI motorları ise aracın dizel motor seçenekleri arasında yer alıyor. Bu modelde aynı zamanda “A3 e-tron” dan alınıp geliştirilen ve “plug-in hybrid” türevi olan dizel-elektrik hibrit motorunun yer alması bekleniyor.

Araçta 6 ileri vites seçeneği sunan manuel şanzıman ve 9 ileri vites seçeneği sunan otomatik şanzımanın görev yapması bekleniyor. Bunun yanında 4 tekerlekten çekiş sistemi sunan “Quattro” sistemi de opsiyonel olarak satın alınabilecek. Ayrıca “e-quattro” sistemi, içten yanmalı bir motor ve iki “e-motor” ile satın alınabilecek ve bu sayede “Yeni A4” 3 farklı mod ile sürülebilir olacak. Bunlar; içten yanmalı bir motorda önden çekiş (FWD), elektrik motorunda arkadan çekiş (RWD) ve hibrit motorda 4 tekerlekten çekiş (AWD).

Tüm bu özellikler ve fazlası Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda detaylı olarak tanıtılacak.

 

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. bildiğim kadarıyla ön ızgara yeni q7 deki gibi farlarla bütünleşik olacak. fotoğraflardaki araç sadece çizim. zaten böyle olacaksa durum vahim. arka taraf makyajlı jetta, yan taraf a6. ön taraf da eh işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu