Haberler

Yeni hayvana sayılı günler kaldı




Honda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı yeni Civic Type R hakkında bir dizi yeni ipucu yayınladı.

Yayınlanan fotoğrafların ilkinde ön tekerleklerde hava türbülansını önleyip, sürüklenmeyi keserek yüksek hızlarda stabiliteyi artırmak amacıyla şekillendirilen agresif ön tampon tasarımı görülüyor. Japon üretici, aracın ön tampon altı spoileri, havalandırmalı ön çamurlukları ve aerodinamik marşpiyelleri üzerinde uzun mesai harcadığını özellikle belirtiyor. Ayrıca cesur ve oldukça dikkat çekici bir arka spoiler ile gelecek hot hatch, hava akışını düzenleyerek sportif arka difüzöre ileten alt takım panellerine sahip olacak.

Aracın teknik özellikleri hakkında henüz pek fazla bilgi paylaşmayan Honda, yeni Civic Type R’ın 19 inç büyüklüğündeki alaşım jantlarının arkasında 350mm’lik disklere sahip, 4 pistonlu Brembo ön fren sistemi ile geleceğini doğruladı.

Japon üretici, yeni Type R’ın 2.0 litrelik 4 silindirli, turboşarjlı motorunun 270 km/h’lik (167 mph) maksimum hıza sahip olduğunu belirtirken, aracın önden çekişli rakiplerinden açık ara önünde olacağının altını çizdi.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Japon üretici, yeni Type R’ın 2.0 litrelik 4 silindirli, turboşarjlı motorunun 270 km/h’lik (167 mph) maksimum hıza sahip olduğunu belirtirken, aracın önden çekişli rakiplerinin açık ara önünde olacağının altını çizdi.

    rakiplerinin onde olacagını pesinen kabul etmiş mi:)

      1. simdi sen GOLF R da 4 ceker diyeceksin ama zaten kac tane onden cekisli rakibi var ki? geriye cupra,focus rs ve astra opc golf gti gibileri kaliyor. bunlardan herhalde opc ve gti;i cok rahat tokatlar ama 280 cupra ile yeni focus rs supheli

  2. Arkadaslar onden cekisli en iyi hot hatch su anda renault megane rs tir ayni zamanda onden cekerde dunya pist sampiyonudur. Ama bu type r rekabet icin tabi ki diger araclardan guclu olacak.

    1. en iyi hot hatch demek pek objectif degil. bu goreceli bir kavram ama bak bu unuttugumuz bir aracti. kesinlikle oyle ve yeni bir arac oldugu icin type R bir tik ustte olacaktir ama fersah fersah onde olur fark atar tokat delisi yapar vs. pek zannetmiyorum acikcasi.

        1. pist sürelerine göre evet ama sokaklara göre hayir 🙂 ve typer r geldiğinde 2 sini yan yana koy rs mi typermi beleşe ver yüzde 99 tereddüt etmeden R ye biner gider 🙂 ve R 1400 kq nin altinda gelirse rs anca 4 5 boy geriden stop görür başka birşey olmaz

      1. Benim yorumum değil yabancı programlardaki değerlendirmede tabikide piyasada olan en iyi hot hatch savunduğumdan değil.Ama dediğiniz gibi Honda type r unutuldu, ama araç sadece sesi için bile alınır. ve rekabet için piyasadaki en iyi hat hatch olması gerekir.

  3. Bu arada araç müthiş gözüküyor. Göstergelere bayıldım. Aracın hafifletilmiş olduğu biliniyor. Yani 2.0 turbo vtec motoruyla ortalık fena kızışacak 🙂

  4. Kaç yıl oldu hala çıkacak. Megane RS’in Nurburgring rekorunu ancak geçebildiler sanırım.

  5. En dişli rakibi ne kadar sevmesemde Megane RS olucaktir. Düz yol gazcilarinin bakacaği ilk modeldir. Renard in dediği gibide A45,M135,RS3′ e rakip olamaz

    1. rakip olamaz dediğiniz araçlarin fiyatlarini söyleseniz de R nin fiyati belirlendinde karşilaştirsak 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu