Haberler

‘Yeni Pilot’ herkesi uçuracak




Honda, ‘Yeni Pilot’ modelini Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Yaz aylarında satışa sunulması beklenen ‘Pilot’, tasarım bazında rakiplerinden oldukça farklı görünüyor. Yeniden tasarlanan modelde yer alan ilginç açılı farlar ve 3 bölmeli ön ızgara bu farklılığı yaratan başlıca yenilikler.

Aracın arka tarafına geçecek olursak, bagaj kapağına monte edilen spoiler, eğimli bir tavan ve özgün arka stoplarıyla model, tasarımında oldukça fazla mesai harcandığını gösteriyor. Honda araç hakkında detay vermekten kaçınıyor ancak ‘Yeni Pilot’ un eski modelinden 3.5 inç daha uzun olduğu biliniyor. Ayrıca modelde kullanılan yüksek teknoloji ürünü LED farlar, LED gündüz farları, panaromik cam tavan ve 20 inç alaşım jantlar aracın oldukça modern ve sportif görünmesini sağlıyor.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde ise kullanıcı odaklı bir kokpit tasarlandığını görüyoruz. İç mekanda kullanılan yüksek kaliteli malzemeler ve eklenen yumuşak plastikler aracın kalite algısını oldukça yukarı çekiyor. Honda, iç mekandaki yenilikler hakkında da pek sır vermiyor. Ancak LED iç mekan aydınlatmaları, büyük bir orta konsol ve 8 inçlik ekrana sahip bilgi-eğlence sisteminin kullanıldığı basına sızan detaylar arasında yer alıyor.

Isıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi kullanıcıya premium havasını hissettiren detaylar. Aynı zamanda opsiyonel olarak, ısıtmalı-soğutmalı arka koltuklar ve aracın arka tarafı için 9 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi satın alınabilecek.

Araca gerekli olan güç 3.5 litrelik 6 silindirli ve ‘Cylinder Deactivation’ teknolojisi bulunan motor tarafından sağlanıyor. “Bu teknoloji ile araç fazla güce gerek duymadığı zamanlarda 4 silindiri kullanarak güç üretmeye devam ediyor ve ne zaman güce ihtiyacınız olursa tekrar 6 silindiri devreye sokarak sürücüye tam performanslı bir geri dönüş yapıyor.” Bu motor iki farklı şanzıman tipi ile satın alınabilecek. Bunlar; 6 ileri vites seçeneği sunan otomatik şanzıman ve 9 ileri vites seçeneği sunan otomatik şanzıman (yeni teknoloji ürünü).

Modelde ön tekerleklerden çekiş sistemi (FWD) standart olarak sunuluyor ancak 4 tekerlekten çekiş sistemi (AWD) isteyen kullanıcılar, bu sistemi opsiyon olarak satın almak zorundalar.

Honda motor üretimi hakkında bilgi vermekten kaçındı ancak yeni motorun eskisine göre 136 kg daha hafif olduğu açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu