Haberler

Yeni Skoda Superb içini döktü




Skoda, amiral gemisi Superb’in yenilenmiş iç mekanından bir fotoğraf yayınladı.

İlk olarak 2001 yılında ferahlık, fonksiyonellik ve tasarımı özgün bir şekilde birleştirmeyi hedefleyerek piyasaya sunulan Superb, 3. jenerasyonuyla yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Paylaşılan fotoğraftan görüldüğü kadarıyla, tipik Skoda konsol tasarımında büyük bir değişikliğe gidilmemiş. Daha büyük bir dokunmatik bilgi/eğlence sistemi ekranı göze çarparken, direksiyon ve klima kontrol paneli Octavia modelindekiyle aynı kalmış. Bahsedilmesi gereken diğer detaylar ise elektrikli park freni, DSG şanzıman, çikolata kahvesi rengindeki deri döşeme ve çift renkli konsol oluyor.

Skoda normalde araçların Laurin & Klement versiyonunu lansmandan daha sonra duyursa da, döşeme rengi ve vites topuzundaki imzaya bakılırsa fotoğrafta görülen aracın L&K versiyonu olduğu görülüyor.

Volkswagen Passat B8 tabanlı, 3. jenerasyon Superb’in selefiyle kıyaslandığında 80mm daha geniş dingil mesafesi ve 20mm daha uzun karoseriyle D segmentindeki en geniş modellerden biri olacağı biliniyor. Artan boyutlarına rağmen yeni Superb, 75 kg (165 lbs) daha hafif olacak. Ayrıca 595 litrelik bagaj hacmi 625 litreye çıkmış. Bu rakam koltuklar katlandığında 1,760 litreye kadar çıkıyor. Önceki Superb’de bu rakam 1700 litreydi.

Bagajdan bahsetmişken, iki farklı şekilde açılabilen bagaj kapağı yeni Superb’de kendini alışık olduğumuz, standart bagaj kapağı tasarımına bırakıyor. Skoda, kimileri için tercih sebebi olan bu özelliği fazla kompleks olduğu ve aracın ağırlığına olumsuz etki yaptığı için terk ettiklerini belirtiyor.

Skoda, yeni Superb’in tanıtımını şubat ayı içinde gerçekleştirecek ve aracı mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yeni Passat bi otursun bakalım reizler test yapsın nasılmış buna yeğlenir mi görücez

  2. Volkswagen’den tek farkı amblemi artık.. Bu kadar da aynı olmaz ki ya. Direksiyonu bile aynı.. Klima üniteleri birebir aynı..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu