Haberler

Yenilenme sırası O’na geldi




Önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçiler ile buluşacak yepyeni Volkswagen Touran, resmi olarak tanıtıldı.

2015 Touran, beklendiği üzere çok daha keskin tasarım hatları ile gelmesine rağmen MPV olması yüzünden karakteristik kutu şeklini gizleyemiyor. Selefine göre çok daha geniş bir hacim sunan kompakt aracın dingil mesafesi 113mm artarken, toplam uzunluğu 130mm artmış. Bu sayede hem 5 hem de 7 kişilik konfigürasyonda zaten oldukça geniş olan Touran, yolculara daha rahat bir yaşam alanı sunacak. Volkswagen, yeni Touran’ın 1,040 litre ile segmentindeki en geniş bagaj hacmini sunduğunun altını çiziyor. Bu rakam koltuklar yatırıldığında 1,980 litreye kadar çıkıyor. Koltuklar yatırıldığında bile bagaj zeminin dümdüz kaldığını da ayrıca belirtelim. Kabindeki 47 farklı eşya gözünü de unutmamak gerek.

Araç önceki nesillerle kıyaslandığında dıştan bambaşka görünse de asıl yenilik iç mekanda yapılmış. Hepsi birbirine benzeyen kabin tasarımınına ek olarak yakın zamanda yenilenen tüm Volkswagen modellerinde rastladığımız Apple Car Play ve Google Android Auto destekli yeni bilgi/eğlence sistemi konsolun ortasındaki yerini almış. Bu sistemle birlikte sunulan “MirrorLink” teknolojisi sayesinde sürücüler akıllı telefonlarının ekranını doğrudan araçtaki bilgi/eğlence sistemi ekranına aktarabiliyor. Elektronik ses genişletme sistemi sayesinde dikiz aynası çevresine yerleştirilen mikrofonlar kullanılarak 1. sıra koltuktakilerin sesi arka hoparlörlerden 2. ve 3. sıra koltuktaki yolculara aktarılabiliyor. Ayrıca opsiyonel olarak LED aydınlatmalı ön farlara ve 3 bölgeli otomatik klimaya sahip olmak mümkün.

Adaptif hız sabitleyici (ACC), ikincil çarpışma freni, acil durum asistanı, aktif şehir içi güvenlik sistemi, trafik sıkışıklığı asistanı, şerit değiştirme asistanı, kör nokta uyarı sistemi, römork asistanı ve çok daha fazlasını sunan otomobil, güvenlik donanımları üzerine uzun bir listeye sahip. Ayrıca arka tamponun altında ayağınızı hareket ettirdiğinizde elektrikli bagaj kapağını harekete geçiren “easy open power tailgate” sistemi de araçta bulunuyor.

MQB platformu üzerinde yükselen yeni Touran, eski modelden daha hacimli olmasına rağmen 62 kg (136 lbs) daha hafif olmayı başarmış. Volkswagen grubu araçlarından tanıdık olduğumuz çeşitli turboşarjlı benzinli ve dizel motor seçenekleri, Touran’ın kaputunun altında görev alacak. Tüm motor seçenekleri start/stop ve fren enerjisi geri dönüşüm sistemleri ile birlikte gelerek yakıt tasarrufu %19 oranında azaltılacak. Satışa sunulacak motor seçeneklerinin listesi aşağıdaki şekilde;

  • 110 HP maksimum güç, 175 Nm maksimum tork sunan 1.2 TSI
  • 150 HP maksimum güç, 250 Nm maksimum tork sunan 1.4 TSI
  • 180 HP maksimum güç, 250 Nm maksimum tork sunan 1.8 TSI
  • 110 HP maksimum güç, 250 Nm maksimum tork sunan 1.6 TDI
  • 150 HP maksimum güç, 320 Nm maksimum tork sunan 2.0 TDI
  • 190 HP maksimum güç, 400 Nm maksimum tork sunan 2.0 TDI

2015 Volkswagen Touran, ağabeyi makyajlı Sharan ile birlikte 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Bu yaz başında siparişe açılacak kompakt MPV’nin ilk teslimatları yılın ikinci yarısında gerçekleşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=0cPLoW0bZe8

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. arabaların en güzel olduğu yıllar 80’ler ve 2000 yıllar arası benim için ve yıl olmuş 2015 etrafımızda o kadar çirkin arabalar var ki farları abuk subuk cins cins şekilli uzay arabası gibi bu arabaların arasında hala böyle eski kare farlı sade şık muazzam tasarımlı otomobiller üretiliyor aferim Volkswagen’e her modelide böyle sade oturaklı otomobile arabaya benziyor ağır

  2. Bence bir MPV için fazlaca çekici olmuş.BMW 2 serisi active tourer’a çok iyi bir rakip olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu