Haberler

Cenevre’de elektrik şoku!




Hyundai tamamiyle yenilenmiş crossover’ı Tucson’u Cenevre’de tanıttı. Yenilenmiş tasarımıyla LED aydınlatma grubu, krom altıgen ızgara otomobilin başlıca dış tasarım öğeleri olmuş. Santa Fe esintilerini rahatlıkla görebildiğimiz otomobilde içeride büyük bir dokunmatik ekran ve bolca yumuşak malzemeler bizleri karşılıyor. Ön koltuklarda ısıtma ve soğutma sistemleri bulunuyor.

Arabayı yeniden tasarlerken pratikliğinden ödün vermeyen Hyundai, Tucson’da 513 litrelik standart bagaj hacmini yakalamayı başarmış. Sürüş kontrolünü artıracak birçok aktif güvenlik sistemleriyle donatılan Tucson’da şerit takip sistemi, otomatik acil fren sistemi, kör nokta sistemi sadece bunlardan bazıları.

Güç üniteleri kısmında 1.6 litrelik atmosferik ve turbo olmak üzere iki benzinli motor seçeneği bizleri karşılıyor. Atmosferik versiyonu 135 beygir üretirken bu versiyonu 6 ileri manuel şanzımanla alabiliyoruz. 176 beygir üreten turbo motor versiyonlusunu ise 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla almak mümkün. 1.7 litrelik dizel ünitesi 115 beygir güç verirken, 2.0 litrelik versiyonda 136 ve 184 beygir olmak üzere iki farklı güç çıkışıyla almak mümkün. Bu cephede ise bizleri 6 ileri otomatik şanzıman karşılıyor.

Günün sürprizi ise Hyundai standında sergilenen 48V Hybrid Tucson oldu. 136 beygirlik dizel motorun yanında 14 beygirlik elektrikli motor 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilebiliyor. Toplamda 150 beygirlik güç çıkışı ve 413 Nm gibi bir tork değerleriyle karşı karşıyayız. Peki 48V ismi nereden geliyor? 48 voltluk lityum iyon pillerle donatılan motor kombinasyonu bu ismi otomobile vermesini sağlamış. Bu yeni motor Tucson’a 20 kg. bir ağırlık eklemiş. Karbon salımı kilometre başına 109 gram.

Diğer bir hibrit versiyon ise 115 beygirlik dizel ünitenin yanında sunulan 68 beygirlik elektrikli motor oldu. Bu elektrik motor arkada bulunuyor ve arka tekerlekler için aktarım yapmakta. Bu modeli de 7 ileri çift kavramalı şanzıman desteklemiş. Karbon salınımı ise bu modelde kilometre başına 48 gram’dan az. Sadece elektrikli motor ile 50 km yol katedebilmesi ayrı bir güzellik. Bu kombinasyon ile toplamda 183 beygir ve 474 Nm tork ayaklarınızın altında sizleri hazır bekliyor. Bu arada elektrikli motor 10.7 kilowattlık lityum iyon pilden gücünü alıyor.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu