Haberler

“Kanatlar” Cenevre semalarında




Mazda, tüm yeni nesil modellerini 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez bir araya getiriyor. Etkinliğin özel basın gösterimi dün başladı.

Cenevre’nin yıldızı, Avrupa prömiyerini yapan yeni Mazda CX-3 olacak. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen dünya prömiyerinden sonra heyecanla beklenen otomobil olarak adlandırılan ve sınıfının belki de en eğlenceli aracı olan Mazda’nın ilk küçük SUV modeli, mükemmel KODO – Hareketin Ruhu tasarımına sahip. CX-3, Mazda’nın tipik sportif yol tutuşuyla, performans ve yakıt tüketimi (100 km’de yalnızca 4 litreden başlayan yakıt tüketimi ve kilometre başına 105 gram CO2 emisyonları) arasında kurulan mükemmel dengeyi bir araya getiriyor. Önden çekişli ya da dört çekişli, benzinli ya da dizel modelleri, internete bağlanma teknolojisi ve geniş aktif güvenlik sistemi özellikleriyle sürücülere çok geniş seçenek sunuluyor.

CX-3’e, efsanevi hafif roadster modelini dördüncü nesle taşıyan yeni Mazda MX-5 eşlik edecek. Mazda’nın son ikonik modelinde 118kW/160PS güç açığa çıkaran iki SKYACTIV-G benzinli motorlardan birisi yer alıyor. Model aynı zamanda Mazda’nın gelişmiş rölantide durma özelliği olan i-stop ve fren enerjisi yenileme sistemi olan i-ELOOP ile birlikte geliyor.

Mazda standında aynı zamanda Mazda’nın mevcut otomobillerinin iki yeni versiyonu olan Mazda CX-5 2015 ve Mazda6 2015 modelleri de yer alacak. Öte yandan yeni Mazda2, yakın zamanda gerçekleştirilen lansmanının ardından Mazda’ya birçok ödül kazandırdı. Bu modeller, geçtiğimiz altı ayda tam beş otomobilin tanıtılması ile lansmanının üzerinden henüz 18 ay geçmesine rağmen standın en “yaşlı” modeli olan Mazda3’e eşlik edecek.

 

* SKYACTIV-D 1.5 temiz dizel ve altı vitesli SKYACTIV-MT manüel şanzımanlı modelleri için Kombine çevrim şekli.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu