Haberler

54 bin Euro’luk hız cezası




Geçtiğimiz Şubat ayında Finlandiya’da Reima Kuisla isimli sürücü aşırı hız yaptığı gerekçesiyle rekor bir cezaya çarptırıldı. 50 mph (80 km/h) limit olan yolda 64 mph (103 km/h) hız yapmasına rağmen 54,024 Euro gibi çok büyük bir ceza kesilmesinin sebebi Finlandiya’nın garip yasaları.

Finlandiya’da trafik cezaları sürücünün yıllık gelirine oranlanarak kesiliyor. Yıllık geliri 6.5 milyon Euro olan Reima Kuisla bu cezayla ilgili ” Yüksek geliriniz ve iyi bir mal varlığınız varsa Finlandiya’da yaşamak imkansız bir hale geliyor. Başka bir ülkeye yerleşmeyi planlıyorum.” dedi.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. çok iyi keşke türkiyedede böyle olsada parası neyse veririz diyip kuralları ihlal eden olmaz

    1. Kesinlikle. Ayrıca geliri 1200 lira olan adama 180 lira ceza kesmek de bir o kadar yanlış. Alacağı ceza düşük geliri yüzünden yüzdeye vurunca aşırı yüksek oluyor. Bazen istemeden de olsa ceza yenilebiliyor, insanız. Olayı direk trafik canavarıysa çeksin diye değerlendirmemek lazım.

  2. adam 6,5milyon euro kazanıyormuş 45bin euro cezaya vazırdıyor, öyle adamı kovmak lazım memleketten 🙂

  3. Uygulama hoşuma gitti açıkcası, bu şekilde caydırıcı olur cezalar… Ancak bizde bu uygulama zarar ettirir. Gelire göre alırsan standart kesilen cezalardan elde ettiğin geliri yakalayamazsın bizim memlekette…

  4. lan 6,5 milyon kazanırken sesin çıkmıyorda 54,024 Euro verirken mi çıkıyor.
    nankörrr

  5. paran olunca ülkene bile resti çekebiliyorsun, süpermiş. Üç günlük dünya, adamın parası var ne çekecek ülkesinin kahrını. Bizde olsa voton hoinii derler hemen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu