Haberler

Kalburüstü lüks




Bentley gibi üreticiler konsept tanıtımı yaptığında herkesin meraklı gözleri marka üzerine çevrilir ve tartışma konusu olur. Ürün gamındaki niteliğin nicelikten fazla olması bunda önemli bir neden aslında. EXP 9 F konsepti çıktığı zaman çirkin demiştik, zira absürt aydınlatma gruplarıyla bizleri şaşırtmıştı. Bu konseptin modeli Bentayga ise yollara çıkmak için artık gün sayıyor.

EXP 10  konseptinin üzerine meşhur ilustrasyon ustası Theopilus Chin’in verdiği bir emekle karşı karşıyayız yine. Oldukça başarılı görünen bu station wagondan bozma coupe yani ‘shooting brake’ formundaki EXP 10 üretici için bile bir ilham kaynağı olabilir. Peki shooting brake tanımlamasının üst klansmandaki en güzel temsilcisi kimdir dersek, Ferrari FF cevabı yanlış olmaz. Genel olarak benzer temel hatları gördüğümüz EXP 10 Shooting Brake’de yükleme alanının yükseldiğini böylece bagaj kapasitesinin arttığını görüyoruz.

Porsche Cayman’a benzer bir ekipmanla tasarlanan bu Bentley, lüks sınıf otomobillerde görmeye alıştığımız iki tasarım valiziyle de birlikte geliyor. Tasarım oyunlarını bu modelde de sürdüren Chin, gerçek konseptteki gibi far grubunu önden baktığımızda yuvarlak ancak yanlardan baktığımızda yumurta görünümlü tasarımı korumuş.

İşin kötü tarafı Bentley’nin planında şu an için Bentayga SUV’ı ve EXP 10 dışında yeni bir otomobil üretme planının olmaması; çünkü maddi güçlerini tamamiyle bu iki modele aktaran markayı zor günler bekliyor. EXP 10 modelinin üretim versiyonunun çıkması ise 3 yıla kadar sürebilir ne yazık ki.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu