Haberler

2 litre yakıyor!




Makyajlı BMW 3 serisinin hibrid versiyonu Nürburgring’de test edildiği sırada görüntülendi.

BMW’nin LCI (Life Cycle Impulse) adını verdiği makyaj operasyonunu geçirmek üzere olan 3 serisi, bu makyajla tasarım anlamında yalnızca ön ve arka tamponlarda ufak değişiklikler sunacak. Üst modellerde ise full LED far sistemi ve full LED stoplar yer alacak.

Bavyeralı üretici aynı zamanda 328e adıyla bir hibrid modeli de bu makyajla birlikte satışa sunacak. Modelin 328i’de kullanılan 2 litrelik 4 silindirli turboşarjlı üniteye ve revize edilmiş bir 8 ileri Steptronic şanzımana sahip olması bekleniyor. Elektrik ve benzin motoru birlikte çalıştığında toplam maksimum güç yaklaşık olarak 245 HP olurken, tork ise 400 Nm seviyesine yükselecek. Ortalama yakıt tüketimi ise yalnızca 2 l/100 Km olacak.

Hibrid 3 serisi, sadece bataryalarını kullanarak 35 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Bu halde giderken maksimum ulaşabildiği hız ise 120 km/s. Bagajın altına yerleştirilen li-ion bataryalar, otomobilin sol ön tarafında bulunan soket kullanılarak standart prizlerden şarj edilebiliyor.

BMW’nin makyajlı 3 serisini Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtması bekleniyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Eylül’e kalmaz Amerika’daki fuarda tanıtılır lci.Temmuz üretim ağustos teslim görürüz Türkiye’de.

  2. Arka lastikler nerdeyse çamurluğu sökecek ne kadar içeri giriyor çok tehlikeli.

  3. Devletimiz şu ÖTV denen illeti motor hacmine göre değil de emisyona göre alsa her şey çok güzel olacak da… 1.3 dizellerden daha az yakıyor, çevreye daha az zararı var ama %80 ÖTV ödeniyor. Yazık vallahi. Bir tane milletvekili otomotivden anlamıyor mu?

  4. Hibrit araçlara teşvik amaçlı ÖTV indirimi gündeme gelmişti bir ara. Acaba ne durumda ?

    1. O iş bence Doğuş Oto’ya bağlı. Ne zaman hibrit VW’ler gelirse ÖTV indirimi gündeme gelebilir. Devlet tabi ki biliyor hibrite teşvik gerektiğini, ama lobicilik diye bir gerçek var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu