Haberler

Alman devi kadroyu genişletiyor




BMW’nin satış rakamları her geçen yıl daha da iyiye gidiyor. Geçtiğimiz yıl korkulu 2 milyon barajını aşan Alman üretici, bu trendi sürdürerek büyüme yakalamanın peşinde. Alman dergisi “kfz-betried”, Bavyeralılar’ın yükselen talebi daha rahat karşılayabilmek için 2015 sonuna kadar 8000 kişiyi şirket bünyesine katacağını belirtti.

BMW’nin personelden sorumlu yönetim kurulu üyesi Milagros Caiña-Andree’nin yaptığı açıklamaya göre; işe alınacak yeni personelin 5000’den fazlasının Almanya’da, geri kalanının ise dünyanın farklı noktalarındaki BMW tesislerinde çalışacak.

BMW’nin personel ihtiyacı duyduğu alanların başında yenilenebilir ve temiz enerji, yakıt tasarrufu, hafif materyaller ve içten yanmalı motorlara alternatifler geliyor. Bu alanların yanında araçların her geçen gün elektronik sistemlere daha fazla yer vermesiyle yazılım mühendisi ihtiyacı da artmış durumda. Yazılım mühendislerine ihtiyaç sadece araç elektronikleri konusunda değil, üretim tesislerinde çalışan makineler ve otomatik ekipmanlar için de duyuluyor.

Yönetimin diğer bir amacı ise daha fazla kadın personeli işe almak. Milagros Caiña-Andree, “Belirgin bir biçimde daha fazla personeli şirket bünyesine katmak istiyoruz. Çalışmaları ağırlıklı olarak teknik alanda olan bir şirket için bu hiç kolay değil. Ancak teknoloji alanında kariyerine devam etmek isteyen kadınların sayısı artmaya devam ediyor.” diyerek yönetimin bu hedefini doğrulamış oldu.

Bu yılki işe alım planı, BMW’nin geçtiğimiz yıllarda izlediği trendi destekler nitelikte. 2014 yılında Alman üretici 7000 kişilik bir büyüme gösterdi. Bu 7000 kişinin yarısından fazlası Almanya’da görev yapıyor. BMW’nin şu anki personel sayısı 110000 kişiyle çok gibi gözükse de, rakipleriyle karşılaştırıldığında 594000 kişilik Volkswagen gibi üreticilerin gerisinde kalıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu