Haberler

Ben de yanlarım




Tüm modelleriyle sürücüsüne harika bir his yaşatabilen, neredeyse her sınıfta bir temsilcisi olan hatta başlı başına yeni bir sınıf yaratabilen kaç tane marka sayabiliriz. Çok az değil mi? Bu markalar arasında ilk aklımıza geleni şüphesiz Alman otomobil devi BMW olmuştur. MPV sınıfındaki 2 Serisi Active Tourer‘dan SAC sınıfı temsilcisi X6‘ya kadar pek çok sınıfta “en”lerin otomobili olmayı başaran BMW, konu elektrikli otomobiller olduğunda; “acaba kendi geleneklerine bağlı kalabilir mi?” sorusunu akıllara getirmişti. Geçtiğimiz yıl tanıtılarak satışına başlanan, markanın plug-in hibrit süperspor modeli olan i8, işte tam da bu sorunun hedefi olmuştu. Tüm bu endişe verici bakışlara rağmen Dünya genelinde yapılan detaylı testlerde çok başarılı bir grafik çizen i8, tüm kriterlerden başarıyla ayrılmasını bildi.

Peki, drift denildiğinde doğuştan bir yeteneğe sahip olan BMW acaba i8‘e de aynı genleri taşıyabildi mi? Geçtiğimiz hafta günlük haber paylaşımlarıyla ve yaptıkları testlerle ünlü olan Jalopnik sitesinden Travis Okulski’nin hazırladığı haberde, i8‘in drift kabiliyetine dair fikir edinmemizi sağlayan bir video paylaşıldı. Videoda, Amerika Lakeville’de bulunan Lime Rock Park pistinin karla kaplı zemininde i8’i test etme imkanı bulan Okulski, i8‘in tadını çıkarırken pistin bir bölümünde otomobilin kontrolünü kaybediyor. Test sonucunda aracın performansından övgüyle bahseden Okulski, i8‘in asfaltta drift yapmasının çok zor olduğunu belirtiyor.

1.5 litre 3 silindirli 231 BG güç ve 320 Nm tork üreten benzinli motor ile 131 BG güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motorunun birlikte kullanıldığı i8, yol durumuna göre; önden çekiş, arkadan itiş veya dört çeker sistemlerini ayrı ayrı kombine edebiliyor. Elektrikli motorun ön aksa, benzinli motorun ise arka aksa konumlandırıldığı otomobil, toplamda 362 BG ve 570 Nm tork değeriyle 0’dan 100 km/s’lik hızlanmasını 4.4 sn‘de tamamlarken 250 km/s‘lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu