Haberler

Berkay Besler Belçika’da




Milli sporcumuz Berkay Besler, bu sezon Avrupa’da ülkemizi temsil edeceği Rotax Max Euro Challenge ve CEE Rotax Max Challenge serilerine hazırlık amacıyla BNL Kick Off yarışında start aldı. 15 Mart Pazar günü Belçika’nın Genk pistinde yapılan yarışlar, Micro Max, Mini Max, Junior Max, Senior Max ve DD2 kategorilerinde gerçekleştirildi.

Berkay Besler’in de bulunduğu Senior Max kategorisinde Avrupa, Asya ve Amerika olmak üzere 3 farklı kıtadan 13 ülkenin 42 pilotu mücadele etti. 1.36 kilometre uzunluğundaki pisti dolduran seyircilerin nefeslerini tutarak izlediği yarışta milli sporcumuz, ortaya koyduğu performanla göz doldurdu.

Oldukça çetin mücadelelerin yaşandığı Senior Max kategorisinde Milli Sporcumuz Berkay Besler, en iyi zamanlarda sürekli ilk üçün içinde yer aldı. Berkay, ortaya koyduğu müthiş performanla, 27 pilotun start aldığı 10 turluk yarı final yarışını 9.25.101’lik derecesi ile 1.sırada bitirdi.

18 turdan oluşan ve 28 pilotun çekişmesine sahne olan Final yarışında da uzun süre lider giden Berkay Besler, herkesin yarışı kazandı gözüyle baktığı sırada yaşadığı ufak bir şanssızlık sonucu gerilere düştü. Ancak yarış disiplininden kopmayan Milli Sporcumuz, 17.03.566’lık zamanıyla 6.sırada finiş görmeyi başardı. Belçika’da elde ettiği derecelerle rakiplerine gözdağı veren Berkay Besler, 30 Mart-5 Nisan tarihlerinde Fransa’nın Salbris Pistinde yapılacak Rotax Max Euro Challenge’nin ilk yarışını sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Belçika’da yaşayan Türk sporcu Recep İlker Yiğit de bu sezon hem BNL Karting Series ve Belgian Max Challenge (BMC) ‘da yarışacak. 15 Mart’taki yarışa elindeki sakatlık nedeni ile katılamayan 21 yaşındaki genç sporcu, sezonun ilk startını Belgian Max Challenge’ın 28-29 marta tarihlerinde Fransa Ostricourt pistinde koşulacak olan 1.ayak yarışında alacak.

Kaynak: Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu