Haberler

Bu nasıl İspanyol tangosu?




Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan birkaç tanıtım fotoğrafları ve videolarıyla ipuçları veren Seat, bu seneki Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni konsepti “20V20” tanıttı. Markanın Vizyon 2020 planını yansıtan bu crossover konsepti Seat adına bir ilk olacak. Marka tarihinde hiç crossover üretimi yapmamıştı. Geçtiğimiz günlerde de Leon kaportası altında test edilen yerden yüksek bir model casuslarca yakalanmıştı. O model muhtemelen 20V20’nin altyapısını oluşturuyor.

Kompakt boyutlara sahip crossover konsept 4.66 m uzunluğunda, 2.79 m iz genişiliğine sahip. Yerden 22.8 cm yüksek olan 20V20, 20 inçlik alaşım jantlar üzerinde yürüyor. Seat’e göre, üzerindeki LED aydınlatma grubu sayesinde otomobile “fark edilmemesi mümkün olmayan bir varlık” havası katılmış.

Üretim versiyonunun bu konsepte kıyasla daha az heyecan verici olması ve kaputunun altında klasikleşmiş Volkswagen grubu motorları TDI ve TSI’ın görev alması muhtemel. Bu motorlara DSG şanzıman eşlik ederken modelde elektronik kontrollü dört çeker sistemi olması bekleniyor.

Üretim bandına 2016’da inmesini onaylayan Seat, bu modeli Çek Cumhuriyet’inde Skoda tarafından ürettirecek. MQB platformunda üretilecek 20V20 Leon’dan farklı bir isme sahip olacak. Cupra versiyonunun olması da yüksek ihtimaller arasında.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. çıkış aracından bu görsellerden eser kalmaz. Conseptleri coşturuyorlar tabi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu