Haberler

Bu sefer olmuş




Geçtiğimiz ay tanıtılan Yeni BMW 1 Serisi, Cenevre Motor Show’da otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

İlk tanıtıldığı günden bu yana farklı konularda pek çok eleştiri alan 1 Serisi, sonunda BMW’ye yakışır bir hal almış. Makyajlı 1 Serisinin komik ön görünümünü değiştiren BMW, bazı noktalarda 2 Serisini de andıran bir otomobil yaratmış.

Yeni 1 Serisi isteğe bağlı olarak LED ya da adaptif LED farlarla satın alınabilecekken, uzun far asistanı ve LED sis farları da opsiyonel olarak sunulacak. Yepyeni bir tasarımla karşımıza çıkan 1 Serisinin arka kısmı da oldukça dikkat çekerken, stop lambalarındaki “L” şeklinde yanan park lambaları arka bölümün en önemli ayrıntıları arasında.

İç mekanına geçtiğimizde markanın diğer modellerinden de tanıdık bir mekan bizi karşılarken önceki nesil 1 Serisine göre kalite algısı arttırılmış. 6.5 inch’lik ekranın standart olarak sunulduğu otomobilde ayrıca navigasyon seçeneği ile birlikte 8.8 inch’lik ekran da satın alınabiliyor. Döşeme seçeneklerinin genişletildiği Yeni 1 Serisi’nde kumanda bölümlerinin çerçeveleri kromla süslenirken, ön konsolda piano black kaplama tercih edilmiş.

Motor ailesinin bazı üyelerinin revize edildiği modelde kullanılan motorlar ve özellikleri şöyle sıralanıyor :

Benzinli motorlar

  • 116i üç silindir 1.5 litre 109 BG & 180 Nm
  • 118i dört silindir 1.6 litre 136 BG & 220 Nm
  • 120i dört silindir 1.6 litre 177 BG & 250 Nm
  • 125i dört silindir 2.0 litre 218BG & 310 Nm

Dizel motorlar

  • 116d ve 116d Efficient Dynamics Edition 3 silindir 1.5 litre 116 BG & 270 Nm
  • 118d ve 118d xDrive dört silindir 2.0 litre 150 BG & 320 Nm
  • 120d ve 120d xDrive dört silindirli 2.0 litre 190 BG & 400 Nm
  • 125d dört silindir 2.0 litre 224 BG & 450 NM

Modelin en güçlü versiyonunu temsil eden M135i de Yeni 1 Serisinde yerini alacak. Önceki versiyonda kullanılan altı silindirli, turbuşarjlı 3.0 litrelik motorun kullanıldığı M135i, selefine göre 6,8 BG daha güçlü. 326 BG güce ve 450 Nm torka sahip olan M135i, arkadan itiş veya dört çeker sistemiyle satın alınabilecek. Manuel ve otomatik seçeneklerinin bulunduğu arkadan itişli versiyonda, altı ileri manuel şanzımanlı model 0’dan 100 km/s’lik hıza 5.1 sn’de çıkarken sekiz ileri otomatik şanzımanlı model ise aynı hıza 4.9 sn’de çıkıyor. Modelin dört çeker sistemine sahip olan xDrive M135i sadece sekiz ileri otomatik şanzımanla satın alınabilecek olup bu model 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 sn’de tamamlıyor.

Tüm bu yeniliklerle birlikte BMW, A3 Sedana rakip olması için 1 Serisinin sedan karoserini de üretmeyi planlıyor. 1 Serisi Sedan modelini Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtmayı planlayan BMW, bir aksilik olmazsa bu sene sonuna doğru sedan ve hatchback karoserlerini satışa çıkarmış olacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. bu sefer de arka tampon olmamış ne yazık ki ! plastik kısım ucuz bir görünüm veriyor. NEDEN BMW NEDEN koyarsın o plastiği oraya. ön olarak hakikaten iyi kotarılmış ama arka hayal kırıklığı oldu benim için. 3 kapı olandaki tampon 5 kapıya da uyuyorsa kesinlikle o tercih edilmeli alınırken. ama sokaklarda göreceğiz edeceğiz bu arabaya o arka yakışmadı…

    1. 5 kapılı versiyonun fotoları M Paket olan model. yani 3 kapılıda ki tampon alabiliyorsunuz.

  2. Otopark ekibi şimdiden gerekli çalışmaları başlatıp arabaları piyasaya çıkar çıkmaz test edebilir mi.Diğer araba sitelerinden en büyük eksiğimizin bu olduğunu düşünüyorum,artık bu konuya biraz eğilmek iyi olabilir,arabaları erken test etmeliyiz bence.Kaldı ki bu araba bu tarz araba sitelerinde zaman geçiren çoğu insanın son zamanlarda en fazla merak ettiği arabaların başında geliyor.Her şeyden ziyade bu arabayı otopark.com ailesinden daha iyi test edebilecek kimse olmadığı için Nisan-Mayıs ayında yeni 1 seri testini yayınlamanız sizin için kamuoyuna bir borç olarak bile görülebilir.

  3. 3 silindir benzinli motorların sesi çok agresif, youtube da bulun izleyin 🙂

  4. Merhabalar, editorunuze bir not:
    “Makyajlı 1 Serisinin komik ön görünümünü değiştiren BMW” sozu ile 2012’de uretimine baslanan F20 makyaj mi zannediliyor, yoksa bu cumlede baska bir bozukluk mu var? Bir F20 sahibi olarak komik ifadesi de acikcasi bana hic komik gelmedi. Hatta bana gore makyajli olan ve bu yaziniza konu olan modelin arkasindaki egim Kia Ceed havasini fazlasiyla yakalamis.

    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. F20 kasa ismi yepyeni bir model olduğunu malesef göstermiyor.Belki de bu konuda BMW için tek istisna 1 Serisidir. “Komik olan görünümü” tabiriyle 1 Serisini en iyi şekilde anlatmaya çalıştım aslında. Avrupa forumlarında ve haber sitelerinde gelmiş geçmiş en tipsiz BMW olarak lanse ediliyor. Pek çok kaynakta da dalga geçilen,BMW’ye yakışmayan,yüz karası bir tasarım olarak anlatılıyor. Haber girişi yaparken pek çok kaynağı araştırıyoruz. Herhangi bir ön yargımız yok. Cee’d ile arka far tasarımı konusunda benzer olduğunu ifade etmişsiniz ama sizin aracınızın arka stopları da 2008’de üretimine başlanarak günümüze kadar ulaşan MK5 Polo’nun stoplarına çok benziyor.Tabi bu da benim düşüncem. Aracınızı iyi günlerde, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

      1. Merhabalar, sorun da bu iste, F20 kasa bir onceki E87 kasanin makyajlisi degil, bu cumlenizi bilincli yazdiysaniz ironi bile yok bunda. E87 kasa Chris Bangle’in dokunuslarini iceriyordu ve evet F20 onun kadar havali degildi.ayrica bir miktar haklisiniz F20’nin tasarim olarak bazi acilardan begenilmesinin zor olusu asikar. Ancak bir BMW’yi BMW yapan cogu ozellige, Hofmeister kivrimindan, 50:50 agirlik dagilimina sahip olmasi onu diger araclardan hala farkli yapabiliyor. Sizin kadar vaktim olmasa da bircok yabanci kaynak takip ettigime eminim, ve bu yaziniza konu olan makyajli kasa icin yurtdisindaki kaynaklarda oldukca yumusak olmus ve agresiflikten uzak elestirileri de mevcut, bunlari da okumussunuzdur diye dusunuyorum.
        İyi dilekleriniz icin tesekkurler

    1. Yok bence kia ceed’i tam tutturmuslar, eskiden polo idi simdi ceed olmus, hele o yandan bakinca arkanin egimi tam bir ceed kopyasi olmus. Tebrikler bmw

  5. Merhaba, Premium hatchback araçlardan bir tanesini almak istiyorum da araç bilgileri hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

    1. Yeni bir serisinin arkadan itiş mi yoksa önden çekiş mi olacağı hakkında baya tezat yorumlar yapılıyor BMW satış danışmanları da bu tezatlığın merkezinde. Konuyla ilgili herhangi bir bilginiz var mı ?

    2. Premium hatchback seri testlerinde aynı sınıfta bulunan diğer araçlarla kıyas kısmı hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz. ( Örneğin, AUDİ A3 serisinin süspansiyonları iyi, BMW 1 serisinin de iyi ama hangisi daha iyi olacak şekilde)

    3. Makyajlı BMW bir serilerinde sunulan 3 silindirli motorların her ne kadar Tork değeri önceki motora göre yüksek olsa da krankı 4 koldan çevirmekle 3 koldan çevirmek sürüş hissiyatını değiştirir mi. Ayrıca motor 3 silindirli olduğu zaman ödenecek bakım masrafları daha da düşer mi ?

    4. BMW 1 serisi testinde arkaya iniş binişin gerçekten zor olduğu belirtilmiş, normal araçlara göre mi zor yoksa gerçekten eğilip bükülmek mi gerekiyor arka koltuklara oturabilmek için.

    5. AUDİ A3, BMW 1, MERCEDES A serilerinin dizel motor versiyonlarında performans, yakıt tüketimi ve sürüş keyfi olarak hangisini tercih ederdiniz ?

    Yorumlarınıza ve samimiyetinize çok güveniyorum. Testlerinizi de birden fazla kere seyreden birisi olarak elinize sağlık, gerçekten iyi iş çıkartıyorsunuz. Alabilirsem 🙂 ilk arabam olacak ta o yüzden en iyisi olsun istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu