Haberler

Caffè Americano




Kendi ürettiği yarış otomobilleri dışında, Amerikan süperspor araçlarının üzerinde yaptığı köklü değişikliklerle adını duyuran Saleen firması, “2015 S302 Black Label Mustang” adını verdiği son çalışmasıyla yine çok başarılı bir işe imza atmış.

Mustang’e hayat veren 5.0 litrelik V8 motorunu elden geçiren Saleen, bu sayede en güçlü seri üretim Mustang’in ortaya çıkmasını sağlamış. Devasa motor 2.8 litrelik Supercharger ve yüksek basınçlı yakıt enjektörleri ile donatılırken, ECU da yeniden programlanmış. Tüm bu işlemlerden sonra 91 oktan benzin kullanmak şartıyla motor gücü 730 BG’e, maksimum tork değeri ise 812 Nm’ye yükseltilmiş.

Aerodinamik özelliklerin göz ardı edilmediği S302’de, görsel olarak orjinalinden daha çekici bir otomobil ortaya çıkmış. Alt kısmında nascar otomobillerindeki gibi bir spoiler’a sahip olan ön tampon ile birlikte daha fazla hava temin edebilmek için hava yarığı açılan motor kaputu yeniden tasarlanmış. Marşpiyellerin ve arka difüzörün karbon fiberden imal edildiği Mustang’de ayrıca; arka kanat, 20 inç’lik alaşım jantlar ve yüksek performanslı fren sistemi de dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

İç mekanda deri ve alkantaranın birlikte kullanıldığı spor koltukları tercih eden Saleen, gösterge tablosunu elden geçirirken ön göğüste modelin isminin yer aldığı bir etikete de yer vermiş.

S302 Black Label Mustang’in giriş seviyesinin fiyatı 73,214$ olarak belirlenirken şimdiden siparişlerin alınmaya başlandığı belirtiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu