Haberler

Cenevre güzeli




Cennetin Avrupa şubesi olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda yüzlerce hurinin arasında öyle bir güzellik varki gören bir daha dönüp bakıyor. Yeni Honda NSX, fotoğraflarının ilk ortaya çıkmasından beri öyle bir ilgi odağı oldu ki Honda bile bu kadarını beklemiyordu.

Yeni nesil NSX de üreticiler tarafından son zamanlarda moda haline gelmiş hibrit spor otomobil trendine ayak uydurmuş. Yeni NSX’de bulunan çift turbolu V6 benzinli motora tam olarak 3 adet elektrikli motor eşlik ediyor ve araç 550 beygir üretiyor. 9 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip araçtaki elektrikli motorlardan ikisi torku tekerleklere dağıtırken diğer elektrik motor V6 motordan gücü şanzımana aktarıyor.

İlk nesilin aksine 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan yeni Honda NSX’in ön lastikleri 245/35Z R19 iken arka lastikleri 295/30Z R20 boyutunda.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bir Japon olarak GT-R’dan hızlı olmalı. Ama asıl rakibi R8 ile durumu ne olacak bakalım.

    1. Resmi olmayan sonuçlara göre 0-60 mil hızlanmada GT-R yi az bi farkla da olsa yemiş gibi gözüküyor. 3 saniyede çıkıyormuş. GT-R 3.20 idi sanırım.

      1. 2007 yılında piyasaya çıkmış GT-R’ı geçmesi lazım zaten, GT-R artık yaşlandı. Son nesillerin 0-100’ü 3 saniyenin altında GT-R için. NSX’in en büyük avantajı hafif olması olur. Yeni GT-R da hibrit olacak, hatta +800 hp diyorlar, alayına gider durumu yani. Yeni modelin motoru bu sene LeMans’da denenecek, 1-2 yıla çıkar yenisi. Japonlar saldırıyor.

  2. Vallahi GTR serisinden sonra bugune kadar en begendigim cipon makinasi. harika olmus

  3. Eski hatlarından çok farklı ve uzak kısacası eski ruhu yok r8 e rakip olalım derken r8 e özenmişler ve bambaşka bir araba olmuş 🙁

  4. …Yeni NSX’de bulunan çift turbolu V6 benzinli motora tam olarak 3 adet elektrikli motor eşlik ediyor…9 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip araçtaki elektrikli motorlar….

    Artık sen de herkes gibisin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu