Haberler

Cenevre’den sıkıldınız mı?




Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde Uluslararası 6. Erbil Auto Show Fuarı açıldı. Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen organizasyona 11 ülkeden 50 firma katıldı. Erbilliler otomobil fuarına yoğun ilgi gösterdi.

Otomobil firmaları, fuarda 2015 model araçlarını tanıttı. Yedek parça üretimi yapan 20 Türk firması da fuar alanında stant açtı.

Erbil’de geçen yıl 12 fuar düzenlendiğini aktaran Erbil Valisi Nevzat Hadi, bu yıl da aynı fuarların organize edilmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Fuarın organizatörü Abdullah Ahmet de Erbil’de 2015 yılının ilk fuarını düzenlediklerini kaydetti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde lüks araçlardan vergi alınmıyor. Vergi alınmaması bölgedeki lüks araçların fiyatını Türkiye fiyatının üçte birini denk getiriyor. Örneğin Türkiye’de satılan 300 bin liralık bir modeli Erbil’de otomobil severlere ortalama olarak 100 bin lira civarında satışa sunuluyor.

Kaynak: haber7

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu