Testler

Dalya: Mazda3 Sedan Power Sense SKYACTIV-G 1.5




  • Motor: 1496 cc, 4 silindirli benzinli
  • Güç: 120 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 150 Nm @ 4000 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 11,7 sn
  • Son hız: 190 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
  • Ağırlık: 1295 kg
  • Bagaj hacmi: 419 litre
  • Fiyat: 79.600 TL

Konfor
İzolasyon
Tüketim
Direksiyon
Sürüş keyfi
Malzeme ve işçilik
Orta ekran
Müzik sistemi
+ Zengin donanım
Arka yaşam alanı

– Performans

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

162 Yorum

  1. bismillah diyelim 🙂 Testi izleyince aksam yorumumu yapacagim. And’in sozlerini okuyunca heyecanlandim 🙂

  2. 80bine 120hp atmosferik makine… recep ivedik’in suşi sahnesi geldi aklıma 🙂

    1. Golf 1.4 tsi 122bg highline dsg 78.800

      Astra 1.4 140bg cosmo 70.350

      Focus Titanium 1.6L 125PS PowerShift Otm. 70.180

      Hepsinin kendine gore artisi eksisi var ama gercekten ne diyecegimi bilemiyorum.

      1. Jetta 1.4tsi 160hp highline 77900tl, opsiyonları ekleyince fiyatı artacak ama 0-100 8,3sn yaww 🙂

          1. 7-8 yılda bir indiriyor vergileri hükümet o anları yakalamak lazım aracı sıfırlamak için,örneğin 2011 yılındaki full dolu dizel fiesta 34 binliraydı şuan 60, 25 bin lira direk vergi farkı var .şuanda si..en değiştirmem arabayı….3-4 yıla bir araba değiştirmek lüks olarak değerlendiriliyor.Son model araba manyakları avlanıyor tabi bu durumda yani arabanız varsa değiştirmek için vergilerin düşmesini bekleyin ,aracınız yoksa vergiler düşene kadar 2.el le idare edin deniyor bu dayatmayı desteklemiyorum tabiki.EYYORLAMAM BU KADAR 😛

  3. Test için teşekkürler, özellikle yalıtım konusunda zayıf olarak bildiğim mazda, bu araçla beni şaşırttı…

  4. ben bu arabaya ilk çıktığından beri aşıktım
    bu test bana haklılık payımın ne kadar yüksek olduğunu gösterdi
    bayılıyorum yaa duruşuna Allah isteyen herkese nasip etsin
    test yine harikaydı teşekkürler

  5. Öncelikle 100. videonuz hayırlı olsun. Nice dalyalara diyelim:D Bizim ülkemizde araç alım kriteri 2. elde üzmesin,kolay satılsın,bagajı büyük olsun, dışarıdan da pahallı gözüksün olduğu sürece ne yazık ki böyle araçları sokaklarda göremeyiz. Aracı satmak için değil de, kullanmak için alan kişileri çok memnun eder demek ki. Avrupa’da boşuna bu kadar satmıyormuş.

    1. Size kesinlikle katılıyorum hocam. Gerçek keyifli araçları bu sayede kaybediyoruz maalesef…

  6. Bu aracın manueliyle otomatiği arasında 1.5 saniye fark var 0-100 de. Şanzımana 4 yıldız fazla.Resmen yığılıyor büyütürken. Bu araba manuel alınır…

  7. Motor en fazla 3.5 eder… 150 tork nedir ya ,zaten devir çeviremiyor ıkınıyor testtede…

    1. Manuel viteslisinde gayet iyi devir çeviriyor. Otomatik vites motoru törpülemiş.

  8. Birde mazda3 ün ford focus platformunda üretilmesine hiç değinilmemiş. (Evet hala öyle)

    1. Hayır hala öyle değil. Mazda artık kendi Skyactiv platformunu kullanıyor araçlarında. Yanlış biliyorsunuz.

      1. Ortallıktan ayrıldıktan sonra kendi adını koymuş olsada fordun c1 platformu ile kısmen aynııdır. Bi önceki mazda 3 ile tek farkı kendileri üretiyorlar … mazda2 ile fiestada hala aynıdır

    2. Bakalım focus testini bekliyoruz bu teknolojilerin ağa babasının testi nasıl olacak?

  9. Maşallah tüketimi de turbo motorlu benzinlilerden altta kalır yanı yok gibi.. 17.2L/100km mi görüyorum orda Dakika 29:55 , 18.0L/100km 06:17

    1. Anlık tüketim verisi o gördüğün. Üstüne basa basa 8küsür litre yaktım diyor. 6 – 7 yaktıranlar var.

      1. Arabayla dururken p deyken ki tüketim . nasıl anlık tüketim olabilir gazladıktan sonra çıkan max değer o ve 1.5 litrelik turbosuz atmosferik motora göre fazla ,otomatik in bunda katkısıda büyük.

  10. gerçekten harika bir test olmuş emeği geçen herkese teşekkürleri mi iiletirim 🙂 testlerin devamı dileğiyle.

  11. Power Sense Sedan yerine, Manuel Reflex Hatchback modelinde sizce çok kalite farkı var mıdır? Bu versiyonu harikaysa Hatchback reflex modeli de harikadır diye yaklaşmalı mıyım?

  12. Mazda Ford mirasını iyi kullanmış; test de çok güzel fakat bu kadar yüksek puanı hak etmiş mi bilemedim şimdi. Gene tercih edilecek bir araba değil bu motorla (şahsi görüşüm).

  13. Bence bu araba motion donanımlı ve manuel şekliyle rakipleriyle yarışır. Ama zor yani satmaz.

  14. Geçen konforla ilgili bir başlık açmıştım üstüne bu testin gelmesi beni mutlu etti.Ayrıca bu hafta sonu Malatya’daydım 1 saat içerisinde 3 tane gördüm bu arabadan bu da bana ilahi bir işaret mi diye sordum şu an kendime:)And abinin videonun girişindeki espirisine bayıldım:)Arkadaşın yorumuna katılıyorum araba üst vitese geçerken öne yığılıyor manuelini alırdım ben,kayma eğilimleri bazen 4 çeker gibi oluyor,And abi açıklarsa sevinirim.

  15. Siteyi açar açmaz testi görünce çocuğum olmuş gibi sevindim valla tekrar tekrar ellerine sağlık. Şanzıman çok iyi bence bazı arkadaşlar beğenmemişler ama, sonuçta tork konvertörlü bir yapıya sahip ve bundan iyisini beklemek hayalcilik olur + olarak aracın kilosuda ortada, bu yüzdende belki bir tık geride kalıyor olabilir kötü olduğunu hissedenler için. Birde şöyle birşey var; bu donanımda bir arabayı Mazda firması malesef manuel vites getirmiyor diye biliyorum. Manuel olabilmesi için şanzıman ile birlikte bazı donanımlarıda eksik almanız gerekiyor. Bu arabayı almak isteyen arkadaşlar eğer işini biliyorsa bir özel sipariş yapıp, ısrar kıyamet bu aracı aynı donanım seviyesiyle manuel vites getirebilirler belki. Ben arabayı beğendim. 80.000 tl kesinlikle bu aracın hakkıdır. Birde keşke sunroof olsaydı..

  16. 100. testin mazda3 olacağını biliyordum. yani tahmin ediyordum ve yanılmadım 🙂 çok güzel test olmuş abi eline sağlık. yalnız ben bu arabayı alacak olsam reflex manuel alırım 67bine onda da neredeyse her donanım var ve manuelin performans farkı hissedilir.

  17. test için teşekkürler, elinize emeğinize sağlık. Videoyu yeni izledim, genel itibariyle kalite algısı yüksek olsa da bu motor ve şanzımanıyla ve de fiyatıyla bu puanı hak ettiğini düşünmüyorum. bi çok teknolojik sistemi barındırsa da fiyatı yüksek bence, o kadar para verip de rampalar da bir şirket aracının (symbol,linea vb..) dizeline geçilmek insanı can evinden vurur walla :))

  18. Beni bu arabadan soğutan tek şey arka tasarım. Bide sanki puanlar bi tık fazla kaçmış gibi geldi

  19. Test harika , araç harika , artık bu sınıfta onumu alsam bunu mu alsam sorusu bitmiştir diye düşünüyorum.Yahu şuan methiyeler döşemek istiyorum şuraya aşık oldum bu arabaya 😀

    Bu arada 100.test,emeği geçen herkese teşekkürler

  20. Mazda yıllardır Türkiye’de araç satmamak için elinden geleni yapıyor, ne çekiliyor piyasadan ne tamamen giriyor, paylaşmışlar piyasayı Türkiye’de avrupa alman ağırlıklı, orta doğuda asya, japon ağırlıklı. Aslında bu aracın skyactiv altyapısıyla, Türkiye’de çok karşılaştırılabilecek araç yok, ama işte mecbur karşılaştırıyon.

    Edit: Karşılaştırılabilecek araç yok derken, hepsinin içinden geçer manasında söyledim.

  21. Emeğinize sağlık, bu işi ciddiye alıp teknik bilgilerle beraber keyifli ve akıcı biçimde aktarmanız güzel, Türkiye’ de teksiniz, nice testlere.

  22. Genel anlamda güzel klasik bir otopark testi. Artık bi’ düzene girmeye başladığını düşünüyorum testlerin ve bu da iyiye işaret.
    Tavsiyem arabayı zorlama kısımları hakkında. Artık testlerde bir rutin haline geldi bu arabayı zorlama kısımları, bence o kısmı GoPro ile çekip yayınlarsanız eminim çok iyi tepkiler alırsınız. O açıdan çok daha eğlenceli olur izlemesi. En azından 1 testte denemenizi ve değerlendirmenizi tavsiye ederim.

  23. Testleriniz güzel ve akıcı olmuş.bu arabanın gece önden ve özellikle arkadan stoplarının görünüşü harika.Keşke test araçlarının gece olarak iç ve dış ışıklandırmaları gösterebilseniz iyi olurdu.

  24. dalya için mükemlel bir seçim dikkatimi çekti sürücü odaklı otomobillerde hep test videolarında tek başınza yapıyorsunuz özeliklemi yaptıonız yoksa diğer test editörleri çekim günü meşkulmudu

  25. Arabaya hak ettiğinden çok daha fazla puan vermişsin And. Niye böyle puan verdin diye testi sonuna kadar izledim ve araçtan tıpkı Hyundai i10’da olduğu gibi neredeyse bütün kriterlerde ortalamanın üzerinde yani kendi sınıfının üzerinde bir performans bekledim. Ancak direksiyon dışında ekstra bir numara göremedim. O zaman Hyundai i30 niye 4 ya da 4.5 yıldız yerine 3,5 yıldız aldı? Anlaşılan nesnel değerlendirme kriterlerimiz biraz farklı. Seni ilgiyle izliyorum And ve bundan sonra da izleyeceğim ancak test ettiğin arabalar hakkında söylediklerin verdiğin puandan daha çok ilgimi çekecek.

  26. Böyle güzel bir otomobilde böyle ciğersiz bir motor olması can sıkıcı. Bizim sümbülün daha çok torku var 😀

  27. Öncelikle nice testlere. Test gayet güzel olmuş her zaman ki gibi emeği geçen herkese teşekkürler. Şimdi şahsi intibamı söylemek isterim bu araç gayet güzel zaten o motor ve şanzıman ikilisinden mücizeler beklemek anlamsız olurdu ki bu araç bence Ford markasının geçtiğimiz yıllarda Mazda’nın sahibi olması dolayısıyla hala tasarım genlerinde konfor ve tutuşa fazladan kafa yorulmuş ki aracın kendi sınıfındaki rakibi sanırım direk Focus olarak hedeflenmiş ki bagaj hacmi iç hacim ve boyutlar açısından yaklaşık hacimlerde olan iki araç içinden Mazda mühendisleri Focus’ a galiba seni geçtik demeye çalışmışlar ki bunu başarmışlar gibi tabi ki bu şahsi fikrim ve Mazda 3 ü sadece bu teste göre ve bildiğim kadarıyla saygılar.

    1. Sizin de söylediğiniz gibi Ford ve Mazda işbirliğinden sonra şase, süspansiyon ve direksiyon sistemleri hakkındaki tecrübe, bilgi ve teknolojisini Ford, mazda mühendislerine aktardı. Önceki nesillerde üretilen mazda 3 eski focus tabanlıdır. Yeni nesil mazdalarda, mazda mühendisleri aldıkları bu tecrübeleri kendileri de bir şeyler katarak devam ettirip araçlarında uyguluyorlar.

  28. Testin girişi mükemmeldi. Bayıldım.. 850 T5 aklıma geldi gözlerim doldu sayende 🙁 Test zaten son zamanlarda benimsediğiniz formatta idi,gayet başarılı. Araba için getirebileceğim tek şey fiyatına göre sunduğu performans olur. Performans’a çok önem vermeyen sürücüler için harikulade bir araba.Benim için ise; bu segmentte bir araç almaya giriştiğimde kesinlikle performans konusu aklımı bulandırırdı.

  29. Arabanın testi çok güzel olmuş benim alasım geldi ama motor seçeneklerini görünce bi duraksadım. Keşke 1.6 turbo bir motor olsaydı. Turbodan nefret etmeme rağmen bu tip araçlar için artık olmazsa olmaz.

  30. Test gayet güzel.Aracın motor ve şanzıman teknolojisi yakıta bakılırsa 2000 senesinden hallice.Önce testi izledim daha sonra puanlamaya baktım bir kaç testtir puan ve videolar uyuşmuyor bence.

  31. yüreğinize sağlık otopark ekibi suvlarlada testlerinizi görmk istiyorz q3-q5-rav4-crv…

  32. abi şunu 2kişi falan yapın lütfen test güzel tamam da eskisi gibi değil ya sinan olur muhip olur murat olur nerde ekibin geri kalanı

  33. mazda 6 alacaktım ona 3.5 puan vermişsiniz mazda 3 e 4.5 puan vermişsiniz 🙂 Hevesim kaçtı şimdi.

  34. buradaki fiyatlandırma bayiiden alınan mı, yoksa internet sitesinden alınan fiyat mı? Bayii e gittiğinizde internet sitesinden 3-4 bin lira fazla fiyat çekiyorlar.

  35. O bagaj kapağını görünce direk soğudum resmen 2010 Model Civic aracım ile aynı bagaj kapağına sahip ve civicte en azından kollar plastik ile kaplıydı böyle baldırı çıplak metal gözükmüyordu. Kablolar kenara tutturulmuş vaziyette. Bagaj kapağının gergi telleri açıkta zaten videoda da belirtilmiş. Koltuk yatırma yine Civic ile aynı demekki bu japonlarda hep aynı kişşi yapıyor bagaj kapağını 😀 :)))) Bu bagaj kolunun dezavantajı o kolların indiği yere bavul çanta vs gibi bişey konunca kol çarpıyor ve kapanmıyor. Civicte nefret etmiştim resmen. Yani oraya güzelinden iki amortisör koyamıyorlar.

  36. nice 100. testlere otopark mazda 3 adamdır 😀 çok guzel test olmus emeginize saglık.

  37. Sırf bu teste yorum yapmak için üye oldum; zira aracı ben de test ettim ve neden puanı yüksek onu izah etmeye çalışacağım;
    Bence araç And’ın söylediği kadar izolasyon ve konfor konusunda iyi değil. Malzeme kalitesi sınıf standartlarının kesinlikle üstünde ama çok da fazlası değil. Evet motor hacmi küçük, evet şanzıman çok muhteşem değil ama bu arabanın sürüş hissiyatı gerçekten bambaşka. Direksiyon konusunun üzerinde And yeterince durmuş ama kelimelere dökmek oldukça zor olduğundan imkanı olan alsın, şöyle bi en az 20 km kullansın bu aracı. Hobi olarak yeni çıkan hemen her modeli denemeye çalışırım. Mazda 3’ü de alıcısı olmamama rağmen test ettim ve sürüş dinamiklerinden, keyfinden, direksiyonundan çok etkilendim. Onun koltuğuna oturup bir kaç km kullandıktan sonra kesinlikle diğer test parametrelerindeki eksiklikleri görmezden geliyorsunuz. Bana göre de bu arabanın 4.5 puan alması biraz fazla ama ben puanlamaya kalksaydım daha aşağısını vermeye gönlüm razı gelmezdi. Araç sürüş keyfi olarak premium rakipleriyle başabaş mücadele eder. Konformuş, izolasyonmuş, bagaj kapağının ilkel olmasıymış v.s. v.s. bunları unutturacak kadar “pure” bir sürüş keyfi yaşatıyor.

    Yeri gelmişken; eline sağlık And. Mazda CX-3’ü de bekliyoruz tr’ye gelir gelmez.

  38. objektif değil sanki.

    120den sonra rüzga içeride ama ses yok demişsiniz (kameradan olan ses değil)
    malzeme incelemesini her testteki gibi şurası sert burası yumuşak diye olmasını beklerdim

    1. Duyduğunuz şey rüzgar değil kış lastiklerinden kaynaklı yol gürültüsü. ‘Şurası sert burası yumuşak’ları montaj esnasında attım çünkü iç mekanın genelini özetleyen cümleler kullanarak zaten her şeyin olması gerektiği gibi ya da gerekenden iyi olduğunu ifade ettim. Tek anormal durum kapı birleşim boşluklarıydı, onu da ayriyeten belirttim.

  39. Önümüzdeki günlerde muhakkak yeni turbo 3 silindir ve hibrit motorlarla mazda kendinden söz ettirecek gibi duruyor.

  40. Çok güzel bir test. Özellikle Başlangıcı muhteşem olmuş. Keyifli ve güzel bir araç olduğu belli. Fakat bu haliyle, ve fiyatıyla Türk pazarında iyi bir yer edinmesi yine de zor gibi. Bu devirde mekanik saflığa-sürüş hissine pek bakan yok. Donanım, hacim, fiyat, gösteriş,2.el gücü, motor gücü, ve tüketim kalemlerinden hangilerinde rakiplerinden fazla şey sunuyorsan, o kadar fazla satıyorsun. Mazda 3 bu kalemlerden sadece biraz donanım ve (farklı tarzıyla) bir miktar gösteriş sunuyor. Dolayısıyla satışta dacia karşısında bile şansı olamaz. Diğer güzelliklerine bakan yok, olsa bile satın alacağı zaman yine tercihini bu saydığım parametrelere göre seçiyor. Mazdanın umutları CX-3’e kaldı bence. Mazda adamı öyle bir çarpmalı ki Türk tüketicisi tercih etsin.

  41. niye burdayız çünkü bu adamların söylediklerine inanıyoruz güveniyoruz
    ve ben bu güvencimi sarsacak taraflı yorumlarını daha görmedim görecegimi de sanmiyorum cunku bu adamlarin amaci da bu zaten digerlerinden farklilar buna eminim
    and abi aracın kelepir oldugunu soylemis herkes pahali diyor diyenlerin de and kadar aracı tanidiklarini zannetmiyorum
    su aracta vw amblemi olsa( iyikide yok )bizim insan ove ove bitiremezdi nedir bu marka fanatikligi Allah askina

  42. Merhabalar, öncelikle test güzel.Ama başlangıç daha da güzel.Ben mazda 3 ün hatchback i ile ilgileniyorum asıl ama içi tamamen aynı zaten. Bir sorum vardı, yüksek hızlarda direksiyon yorumu nasıldır acaba? Ağırlığı artıp güven veriyor mu? Direksiyon çok iyi demişsiniz de ben yine de sorma ihtiyacı hissettim.Mazda 3 hb videosuda hiç fena olmaz bu arada. Kolay gelsin…

    1. and direksiyonun iyi oldugunu hiza gore gerekli tepkisinin ve agirliginin oldugunu videoda belirtmis

    2. Aracın kesinlikle en iyi tarafı direksiyonu. Dozajı çok iyi ayarlanmış bir sertliği var. Sizi sürüşten koparmıyor ama yormuyor da. Hıza bağlı olarak sertliği de artıyor. Bu zaten artık bir sınıf standardı haline geldi ama her marka bunun dozajını yeterince düzgün ayarlayamıyor. Mazda’da öyle bir problemle karşılaşmazsınız.

  43. Bu testi izledikten sonraki hissiyatım ne oldu biliyor musunuz? Bir futbol maçı izliyorum. Takımlardan biri muhteşem bir atağa kalkmış. Barcelona’nın en parlak günlerindeki takım oyunu kombinasyonlarını gölgede bırakacak inanılmaz bir atak kombinasyonu ile gelmiş ve Avrupa’da tartışmasız yılın golü seçilecek bir golü tam atmış derken….Ofsayt! Ama hakikaten de kıl payıyla ofsayt, yani, hakem hatası falan değil…

    Evet, ben aynen böyle hissettim. And kelepir demiş ama…1.6 litrenin altında hacme sahip (yani rakiplerinden fazla ÖTV yemeyen), C segmenti ve BENZİNLİ bir araç, eğer neredeyse 80000 TL’ye satılıyorsa, diğer özellikleri ne olursa olsun, yürümüyor olması bence kabul edilemez. Bu muhteşem sürüş dinamikleriyle birlikte, en azından bir 122’lik Golf ile kafa kafaya gidecek kadar yürüyor olsaydı, C segmentinde başka bir araca dönüp bakmazdım bile. Ama bu haliyle zor.

    1. Neden yürümeyen bir araç olması bence kabul edilemez dediğimi biraz daha açayım: Burası Türkiye. Bizim trafikteki popülasyonumuz genelde düzgün insanlardan oluşmuyor. Ben düzgün bir adamım, mümkün olduğu kadar başkalarına rahatsızlık vermemek, saygısızlık etmemek prensiplerini hayatımda ön plana koyarım. Bu nedenle de, trafikte taciz edildiğim zaman iyice delleniyorum. Altına bir Doblo, Kangoo vb. ya da Fluence vb. çekti diye kendini o yolların sahibi zanneden magandalar olmadık bir yerde 50 cm kıçıma girip beni taciz ettiklerinde onları g.t gibi ortada bırakamadıktan sonra, aynamda küçüldüklerini zevk içinde seyredemedikten sonra, yemişim öyle sürüş keyfini. O tek başına insanların düzgün araç sürdüğü ortamlarda kullanışlı olur, Türkiye’de değil.

      1. Trafik magandalarını eleştirmişsiniz ancak sizin yaptığınız da çok doğru bir hareket değil.

        1. Dünyanın en doğru hareketi demiyorum ama, yazdığınız yorumda beni eleştirdiğim trafik magandaları ile bir tutan bir imâ var, bu biraz fazla ağır bir itham. Takip mesafesi kavramını reddedip, başka araçların 50 cm kıçına girip onları taciz mi ediyorum? Bu yakın takibi bir de sürekli selektör – korna ile besleyip, karşıdaki insanda yarattığım stresi ve gerilimi 5 katsayısı ile mi çarpıyorum? Yavaş akan trafikte bir araba öne geçmek uğruna sürekli milleti tehlikeye atacak hareketler mi yapıyorum? Kendimi bir sağa bir sola mı atıyorum? Makas mı atıyorum? Yoksa, Harun Taştan ve ekürileri gibi akan trafiğin içinde drift mi yapıyorum? Bunların hiçbiri benim yaptığım şeyler değil. Tüm yaptığım, bana karşı doğrudan bir tacizde bulunan terbiyesizlere tepki göstermek, o kadar.

          1. aydıngokce bence biraz ego problemin var. eleştirdiğin adamlar hadi apaçi onlar doğal davranıyorlar apaçi öyle davranır yani onların doğalı tampon dibine girip yol istemesi, sen de onlara uyup gazlıyorsan problem sende onlarda değil dediğim gibi onların doğalı bu. sen bilinçli kullanıcıyım deyip en ufak tahrikte psikopata bağlıyorsan psikoloğa görün.

            1. Sen varken psikoloğa görünmeye ne gerek var, baksana kırk yıllık uzman psikologları gölgede bırakırcasına, tanımadığın etmediğin adamın psikolojik profilini çözmüşsün.

  44. test esnasında ı-stop sürekli hazır konumda mıydı? merak ettim. bende de bu araçtan vardı ı-stop kendi kafasına göre çalışıyor ve her zaman değil. ayrıca genellikle hazır değil diye yazıyor.

  45. Merakla beklediğim testti.Daha önce aynı arabayı bende test ettim izolasyon dışında And söylediklerine katılıyorum.İzolasyoda,hiç beğenmesemde tsi golf kadar sessiz olamamışlar.Ama mazdanın sorunsuzluguna karsı, vw’nin dsg ve turbo sorunları(basıma geldi ondan biliyorum) dogusun bakım maliyetlerine karsı bu arabanın 300 tl civarı tutan bakım malıyeti(Mersin Derya Otomotiv yalancısıyım) gibi artıları var. İkinci el konusunda vw kadar olmasada yinede kendı musterısı olduguna ınanıyorum, kuzenımın ıkı mazdasıda ılana koydugu gunun ertesı satıldı.Unutmadan ekliyeyim aralık ayında hb power sense 72 bin kusur fiyat almıstım 4 ayda 8 bın artamaz sız gıdın bayılerden daha uygun fıyatlar alabılırsınız..

  46. And Merhaba,
    Yağmur sensorunun olduğu bölüm fazla kaba değil mi?.Testi izlerken gözüme çok takıldı.İçerideki klostrofobik duruma etkisi de var gibi geldi bana.Kişisel görüşünü merak ediyorum.
    Nice 100. testlere, sevgiler.

    1. Haklısın ben de fark etmiştim ama notlarıma yazmadığım için söylemeyi unuttum. O bölüm sürüşe yardımcı donanımlar ve sensörleriyle beraber o hale geliyor sanırım. Yakından bakınca 1-2 ufak kablo da gözüküyordu

  47. And Bey çok güzel test olmuş yine elinize sağlık. Benim de test ettiğim araçlardan biri. Ben bu aracı atmosferik olarak başarılı bulsam da yeni nesil motorlar işin içine girince test ettiğim dönem 74 bin tl ye satılan bu aracı pahalı bulmuştum. Konfor seviyesi de gercekten gözü kapalı sürsem ‘Mazda’ diyeceğim düzeydeydi. Ancak kısa süreli kullandığım için yakıt tüketimini test edememiştim. Sizin söylediğiniz değerler de çok geldi bana. Bence daha iyi satış rakamları elde edebilmek adına benzinli bir model için daha düşük fiyatlara satılması gereken bir otomobil.

  48. mazda nın sürüş keyfini törpüleyen en büyük eksikliği otomatik şanzımanı, motorun gücünden çok fazla götürüyor. aynı aracın manuelini kullanma şansını yakalasaydınız muhtemelen performanstan bu kadar yakınmazdınız. pratikte 10 km/h fark ediyor manuel vs otomatik arasında. 323 f lantis ten bu yana mazda 3 kullanan ve halen daha bir önceki nesil mazda 3 e sahip biri olarak bu yeni mazdaya imrenerek bakıyorum ama bu şanzımanı daha iyi yapmadıkları için mazdaya da kızmıyor değilim. bunun dışında video da belirttiğiniz eksiklerden biri olan anahtar üzerinden camların açılıp kapanması özelliği 1. nesil makyajlı mazda 3 aracımda vardı ne hikmetse 2. nesil mazda 3 te yok, yeni kasada da olmamasına üzüldüm çünkü özellikle yaz aylarında arabaya 50 m kala camları açıp havalandırmak çok işe yarıyor. perfromansa gelince bu araçtan o şanzımanla çok bir şey beklememek gerek ama içinizide çok karartmayın çünkü sınıfının üstünde yol yutuş dinamikleri sunan mazda ile diğer araçlara göre daha az fren yapma ihtiyacı duyacaksınız, otoban kullanımı hariç uzun yolda sınıfındaki diğer araçlar ile aynı ortalama hızlara ulaşacaksınız. antalya istanbul arası tıka basa dolu mazda 3 ilede skoda octavia ilede 7 saat sürüyor 🙂 aracınız çok daha hızlı olsa bile kazanacağınız en fazla 20 dakika 🙂 ama geri kalan tüm kullanım senaryolarında mazda 3 çok daha keyifli bir kullanım sunacaktır. inceleme ise çok keyifli olmuş. hatta tek kişilik inceleme videoları içerisinde en iyisi olmuş diyebilirim.

    1. 2.nesil mazda 3 te anahtardan camları ve sanrufu açma kapama var. sanırım sizin mazda 2011 ve üstü model…

  49. bu sınıfta motor ve otomatik şanzıman olarak vw.jetta en seviyede olduğu için çıta çok yüksekte birde fiyat olarak da 1,4tsı 160dsg beygir hıghline jetta 77,900 ama mazda çok donanımlı 77,200 marka takıntısı olmayan ve perfonması 2,plana atan biri için kesinlikle mazda

  50. sanruf olsaydı. tarlayı satması için pederle kavgaya hazırdım. off ulan mazda… bu nasıl hata?

      1. tr’de satılan 3’lerde en üst pakette bile yok dediler. inşallah senin dediğin gibi olur

  51. Bana 1.5 litreden 14 sıkıştırmayla aslında 120 hp den daha fazla güç alınabilir gibi geliyor.Motor daha fazla dayansın,bozulursa müşterinin aklında sıkıştırma oranı yüzünden kuşku kalmasın diye mi 6200 devirde vites değiştiriyor acaba?Yada şanzımana zarar vermemek için de olabilir.(Manueli kaç devirde kesiyor onu bilmiyorum tabi)Mesela şöyle bir örnek vereyim:Geçmişte Yamaha Fazer’ın 98 ve 78 hp lik versiyonları olmuştur.Bunların motorları %99aynı olmasına karşılık,78 hp olanın gaz kolu tam açılamadığı için 20 hp güç kaybı oluşuyordu.Aracı kullanmadım fakat motorun tınısından ve düşük devirlerden itibaren devirlenme istediğinden gördüğüm kadarıyla ayarı biraz kısılmış gibi geldi..

  52. aracın kadranı donanıma göre değişiyo acaba manuel bu kadranla alabiliyo muyuz?

  53. And abi motora 4 yıldız vermişsin..videoda motor çoğu kişiyi tatmin etmeyebilir daha çok 100 beygir gibi diyorsun anlamadm?ki astra 1.6 dizel nissan qq 1.6 dizellere 3.5 yıldız vermiştin??

    1. Birde opel mokka testinde de 1.6 115 hp atmosferik motoru yerden yere vurmuştun..çok iyi hatırlıyorm turbo beslemeli makinelerin cirit attığı dönemde diyerek söylemiştin ama bu motora 4 yıldız vermen anlamadım..

      1. Selam Mert. Her arabanın motorunu kendi hacim, besleme (atmosferik) ve fiyatına göre değerlendiriyorum. Performansının düşük olmasının sebebi videoda söylediğim gibi tork ve şanzıman. Fakat 150 Nm aslında 1.5 litre için çok normal bir değer. Mokka’daki motor korkunç gürültülüydü ve benzer ağırlığına rağmen o arabanın 0-100’ü 12.5 sn, bunun manueliyse 10.3 sn. Onun 9 litre yaktığı koşullarda bu 8 yakıyor, gene otomatik şanzımana rağmen.

        1. and abicim bilekliğin çok güzelmiş, aradım bulamadım. 100. testin hatrına senden onu hatıra olarak istiyorum. ver onu bana ver 🙂

  54. İncelemenin neden bu kadar eleştirildiğine anlam veremedim.. Bazı firmaların sosyal medya ekibi basmış gibi siteyi.. Gerçi milyarlarca dolar’lık bir pazarın burayıda boş bırakacağına inanmak saflıktan başka birşey olamaz!

  55. Arabayı kullandım ve çok keyifli bir sürüş karakteri var . Motor bir tık daha güçlü olsaymış ,kendi segmentinde efsane olurdu bu araç bence…

  56. Ben aynı donanımda aynı otomobili test ettiğimde gayet fena bir rüzgar sesi vardı sol kapının oradan. Siz yalıtıma bu kadar iyi deyince şaşırdım doğrusu. Ayrıca performansı hiç yeterli değil aracın. Şehir için gaz pedalını okşayarak 10 km düz yolda bile 7 litre yakmıştı.

  57. öncelikle merhaba otopark.com’u yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum test videoların 10-12 dakika olduğu dönemlerde keşke daha uzun sürse diye iç çektiğim oluyordu 😀
    30 dakika civarına çıkan testlerle birlikte gerçekten mükemmele döndü videolar.Amatör ruhla ve büyük bir zevkle yaptığınız bu işten biz takipçileriniz de aynı hazzı almaktayız.umarım tez zamanda diğer arkadaşlar da test ekibine katılır ve efsane testler devam eder.Mazda 3 gibi bir şaheserin 1.5 otm dizel kombinasyonu ile gelmesi ve cx-3’de piyasaya aynı dizel motorla girmesi durumunda mazda’nın nissan da olduğu gibi ciddi saış rakamları yakalamasını bekliyorum.Umarım distribitör firma akıllı davranır da highline golfe 100 bin tl istemekten utanır hale gelir vw

  58. Uzun zamandır beklediğim testti bu beğendim. araç hakkında yorumlara bakınca performans eleştiriliyor fakat bu aracın atmosferik ve sorunsuz olduğu unutulmamalı. Turbolu araçlar hızlı evet ama hızlı kullanırsan 12-13 litre yakar turbo bozulursa da binlerce lira masraf. sakin kullanan adam için bu araç mükemmel.

  59. Ah be Mazda, bu aracı 63000TL falan yapsaydin da hakettiği fiyattan hepimiz alabilseydik.

  60. arabadan anlayan birisi bu aracı skoda superb ile kıyaslayabilirmi acaba.Biliyorum fiyatları aynı değil ama yalıtım ve yoldaki cukurlara tümseklere verdiği tepki veya dönüşlerdeki yol tutuşları gibi kalemlerde kıyaslama yapabilirmi? donanım olarak superb daha dolu orasına deinmeye gerek yok. Gerci bide skoda ilk yeni cıkan 2015 modelinde “mqb ” platformunu kullanmaya basladı ve o da test edilmedi ama genede olsun.

    1. Mqb platformunun yol tutuş problemleri meşhur. Hele hele Superb gibi dönme özürlü yan sanayii Vw ile Mazda’yı karşılaştırmak abesle iştigal. Superb daha mı dolu? Bir donanım listelerini kontrol edin derim 😀

  61. koltukların bagajdan yatırılması bence çok iyi düşünülmüş.Bagaja koymak istediğiniz şeyin sığmadığını gördüğünüzde elinizdekileri bırakıp,arka kapıyı açıp koltuğu indirip ,tekrar arkaya gelip yükü yerleştirmek çoğu kez beni sinir etmiştir.İnce düşünülmüş olabilir:)

  62. 100. Testiniz hayırlı olsun. Nice testlere.

    Test gayet güzeldi. Kelepir kısmına ben de takıldım.

    Biz Türkler oturduğumuz yerden bişeyler bulup eleştirmeye bayılırız gerçi ama:

    Kağıt üzerindeki performans verileri, segmenti, benzin yakıtlı oluşu, hiçbir övgüyü haketmeyen şanzımanı ile fiyat etiketine “Kelepir” demek çok iddialı geldi.

    Sedan formu şart değilse (ki, 419lt bagaj hacmi ile sedan almanın bu araçta pek bi kullanıma artısı olduğunu düşünmüyorum.), fiyat olarak a serisi, 1 serisi ve a3 serisi ile kıyaslayarak mı “Kelepir” olduğunu düşünmeliyiz?

    Zira astra, focus, golf-jetta vs. gibi araçlardan etiketi yüksek.

    1. Mesele oturduğumuz yerden eleştiride bulunmak değil, oturduğumuz yerden bile araştırma yapamamak. Bu otomobilin üstündekileri Golf, Jetta yahut Focus’a koyduğunuzda hepsi daha pahalı oluyor. Bazı donanımları onlarda opsiyonel olarak bile alamıyorsunuz. Şanzıman/performans konusunda da yanılıyorsunuz, 1.6L 125PS PowerShift Focus’un 0-100’ü bundan fazla. DSG daha hızlı evet, o yüzden denk Golf 88 bin lira.

      1. 88 bin liralık turbo dizel 1.6 TDI DSG Golf nasıl bu atmosferik benzinlinin dengi oluyor??
        Bundan çok daha iyisi olan Golf 1.4 TSI ACT DSG Higline 82 bin…

        1. TDI’dan bahsetmiyorum elbette. 122 hp’lik TSI DSG Highline’a bundaki donanımları eklediğinizde fiyatı 88’e çıkıyor.

  63. Mazda dünyada sorunsuzluğu ile tanınmış bir marka.Bu araç Türkiye haricinde çoğu ülkede 2.0 benzinli motorla satılıyor.Bu kadar saçma bir vergi sistemimiz olduğu için biz bu araçlara doğru motorla binemiyoruz. Biz araba deyince sadece 0-100 ve yakıt değerlerine bakıyoruz. Çok mantıklı diye 4 ay önce sıfır dizel otomatik octavia aldım 79000 tl. Araba gayet güzel ama azıcık bir bozuk yola girin bakalım ne oluyor…Pat küt sesleri duyunca arabanın aslında ne olduğunu anlıyorsunuz. Benim en az 3-4 arkadaşımın aracında dsg arızası oluştu. Garantisi devam ediyorsa sorun yok etmiyorsa bir ton para… Zaten o yüzden dikkat edin garantisi bitmiş 40-50000 kmden sonra vw grubu araçların fiyatları ucuzluyor. Bende 1 sene sonra satıcam. Neyse arkadaşlar Mazda iy markadır özellikle Amerikada heryerde mazda varken tek tük vw görürsünüz bİze özgü koşullar nedeniyle hakettiği değeri görmüyor.

  64. ellerinize ve ağzınıza sağlik. harika bir test olmuş. her test sürüşünüzde tek kelimeyle son kullanıcının merak ettiklerini sanki beyninden okuyor gibisiniz…

  65. İyi arabalar yapan Mazda, Türkiye’de ilgi görebilmesi için daha fazla reklam ve tanıtım çalışması yapmalı. Yollarımızda daha çok görülmeyi hak ediyorlar gerçekten.

  66. Bu aracın şanzımanı için ilk 3 vites tork konvektörlü, diğer 3 vites çift kavramalı olduğu söyleniyor. And bey sizin bu yönde bir gözleminiz oldumu?

    1. Hayır temelde geleneksel bir tork konvertörlü şanzıman, sadece kilitleme aralığı daha geniş. O yüzden üst viteslerde biraz daha direkt çalışıyor

  67. Kesinlikle çok güzel bir araç.Focus’un sürüşünü çok beğenirdim,bu arabada onun kadar iyi.Tasarımı ise kendinden çok daha pahalı bazı arabalardan bile güzel.

  68. Test güzeldi,
    KIA CEED Testi Rica Ediyorum, Lütfen, Test Edip Etmeyeceğinizi bilgi verir misiniz?
    Mümkünse 1.6 dizel manuel.. :))

  69. araç gerçekten fiyatına göre çok iyi fakat açılır tavan olmaması ve dışardan camların kapatılamaması gerçekten skandal. ayrıca donanım eklemesi yapılmadan sadece bir sd card’dan ibaret olan navigasyon donanımı için çok yüksek fiyat farkı isteniyor. testte hiç değinilmemiş fakat ben silecek ve sinyal kollarını da fiat’tan hallice buldum. bence kalitenin hissedilmediği tek nokta burası.

    bir sorum olacak: ben aracın testini gündüz saatlerinde yaptığım için farları inceleyemedim. uzun farlarla ilgili sorun menzille ilgili mi yoksa aydınlatma kuvveti mi? aydınlatma kuvveti ise nightbreaker tarzı ampullerle çözülebilir mi?

  70. merhabalar ben 2015 honda cıvıc almayı düşünüyordum honda bayinin yanında mazda da vardı mazda 3 görünce cok beğendim fakat servis parça muhabbeti düşündürdü sizce honda cıvıc 2015 mi yoksa mazda 3 mü bide yakın zamanda honda cıvıc testi yapıcakmısınız 1 haftaya alıcam yardımcı olursanız çok sevinirim honda nın fulunu 75 e bıraktılar ne dersiniz

    1. honda dan benzinli olarak her türlü az yakıyor. Mazda da lpg olmuyor. Malzeme ve işçilik kalitesinde fersah fersah önde Mazda. Mazda varken Honda ııı. Bİr de en zor bulunan parça en geç 10 günde geliyor Mazda’nın.

  71. Ben şimdi bu motoru anlayamadım. Nesi özel bu motorun? skyactive platformu ebeübe denip duruyo ama 10 yıl öncesinin değerlerini veriyo. Az da yakmıyo?

    1. Mazdanın kısa ve orta vadede turbolu skyactive geçme planı yokmuş, bu da demek oluyor ki 2020’den önce turbo hayal:) ben mazdayı severim ama turbo konusunda fazla inat etmeseler daha iyi olacak

    2. Normalde bir motor dersi alsanız bir benzinli aracın sıkıştırma oranının 1:12 üzerine çıkılamayacağını söylerler. Mazda bunu 1:14 yaparak atmosferik motordan 120 beygirlik bir güç almış. Bu bile yeterli bence.

  72. Yine de Mazda nın çok araba satmaması, ondan dolayı stoklarda fazla parça bulundurmaması, arıza durumunda 2 ay bekletmesi makul değil sanki, eğer daha fazla araç satmak istiyorsa yatırım da yapmalı. Bir model satılıyorsa en çok arızalanan parçalar vs. bellidir, ama bunu en çok arızalananlarla da sınırlamamak lazım, nadir parçalar bile olsa kocaman bir otomobil şirketi elinde en az 2 arabayı oluşturacak parçaları bulundurabilir rahatlıkla. Mazda Türkiye, biraz daha ciddi bir yaklaşım sergilerse, bu kalitedeki araçlar başarılı satış rakamları elde edebilir sanıyorum.

    1. Valla az satması daha iyi ya kendini özel hissediyo insan 🙂
      ama dediğiniz gibi parça bekleme yaşamadım.
      max. 1 hafta sürüyo parça gelmesi

  73. TEST gerçekten çok başarılı, her detaya deyinmek bence iyi. param olsun bu arabanın manuel full donanımını kesin alcağım.

  74. Bende bu arabayı daha önce kullanmıştım, temiz asfaltta izolasyon konusunda sıkıntı yok fakat motor çok istekli değildi
    Benim merak ettiğim mrcc ile vw daki acc arasında nasıl bir fark, iki arabayıda detaylı inceleyen biri olarak merak ediyorum

  75. Benim merak ettiğim adaptif hız sabitleyici HB versiyonunda da varmı? Aracın HB versiyonu bana daha çekici geldi Allah kısmet ederse mayıs ayı ortalarında almayı düşünüyorum.

  76. Daha önce Volvo’dan bu kadar iştahlı bahsetmiştiniz ki fiyat olarak bariz fark var. Bende kısa bir test sürüşü imkanı bulmuştum. Çok beğendiğimi söylemeliyim. Sizin testinizden sonra çok daha olumlu düşünmeye başladım. Bu arada videoyu iki defa izledim. Bana göre tek handikap camlardan sadece birinin otomatik olması. Bu kadar içten ve objektif sunumunuz için ayrıca teşekkürler. Kolay gelsin.

  77. Benim aldigim 2.0 120 hp 210 tork. Turkiyedeki 1.5 120 hp 150 tork ile kagit uzerinde yakit degerleri ayni. Anlayamadigim mevzu tork farkli olsada motor ayni motor mu? Yani aradaki tork farkini motor uzerinde kucuk oynamalarlami sagliyorlar? Chip takip sen 100 hp yada 120 hp sin sende 150 tork yada 210 tork sun gibi birseymi?

  78. selamlar daha öncelerden mazda 1.8 familia kullanmıştım araba seri bir araçtı şimdi yenisine dikeldim ama 1.4 122 hp hıgh golf kafamı çeliyor 🙂 bi kıyaslama yaparmısın bana sana zahmet

  79. mazda 3 alıp kullanan var mı bu süreçte arkadaşlar. Varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Şanzıman arızası yaşayanlar var birkaç yerde

  80. 85bin TL sıfır Power donanım paket fiyatı. Bu paraya gerçekten değer mi? Aynı paraya az km de Passat, Golf, A3, sıfır Civic vs vs alınabiliyorken…

  81. And bey hakikaten aşık olunacak araba ama o 1.5 atmosferik motor, bu arabanın karakterine, tasarımına, insanda dışardan veya içerden oluşturduğu hisse uymuyor. yani o devir göstergesi muazzam ama o ibre agresif bir şekilde yukarı çıkmadıktan sonra pek bi anlamı kalmıyor. insanın hevesi kursağında kalıyor. ben olsam bu arabayı 1.5 veya 1.6 turbo beslemeli 170-180 bg hale getirir; 150lik high golfmüş, leon fr miş hepsini silerim piyasadan, ee bide tabi artık Japonlar bunu kaldıracak şanzımanı geliştirmeleri lazım. BMW nin zf si gibi. bu dediğim olsa al bu arabayı eve uğrama içinde yat, gerekirse karıyı boşa 🙂

  82. And bey güzel test ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Mazda nın benim hayatımda ayrı bir yeri vardır. 1999 yılında oğlum doğduğunda hastaneden eve 1992 Mazda 323 sedan kırmızı arabamla getirmiştim. 1997-2001 yılları arasında kullandığım bu arabadan aldığım hazzı hiç bir arabamda bulamadım. Sonrasında çok şükür istediğim her arabayı alacak maddi gücüm oldu. Ama her seferinde gözüm Mazda da oldu. Yeni Mazda 3 her gören araba tutkununun ilk görüşte aşık olacağı bir araba. Bugün Ankara’da test ettim bir kere daha Mazda’ya vuruldum. 50 yaşındayım buradaki genç arkadaşlarımın beklentileri benim için olmazsa olmaz değil. 120 ile şehirlerarası seyahat eden şehir içinde 60 km yi geçmeyen bir adem oğluyum. Almayı planladığım aracı ikinci araç olarak düşünüyorum . Bu araç reflex kırmızı sedan Mazda 3 bugün 78 bine de pazarlığı kestik.27/03/2016 itibarıyla ancak bana iletmedikleri bir hususu blogları okurken öğrendim: Mazda 3 skyaktive dizel otomatik 1-2 aya geliyormuş. Evdeki diğer aracımın dizel bir SUV olduğunu ve gelecek Mazda 3 dizelin en az 7-8 bin lira pahalı olacağını var sayarsak ayda 1000 km yapan agresif sürüş yapmayan biri olarak dizelinde kendince bakım masraflarını göz önüne alarak beklemeli miyim yoksa bugünün keyfini yarına bırakma düsturuna uyarak 2015 model olmasına aldırmadan hemen almalı mıyım ? Saygılarımla

  83. Mazda 3 Refleks imi aldım Kırmızı 3 gündür Ankara sokaklarında biniyorum bakışlardan özel olduğumu hissediyorum: 125 km yaptım Öğlen ve akşam Ankara trafiğinde ( hafta sonu olduğunu dikkate alırsak) 7.1 lt/100 km yaktı ki yeni bir motor için inanılmaz. Sürüş harika. Otomatik şanzıman bana göre harika Citroen C4 dizel otomatiğin sürekli öksürmesinden gına gelmiş biri olarak bana mükemmel geldi. Aynı özelliklere sahip Honda Civic le aynı fiyata sahip. Hiç düşünmeden Mazda aldım. Herkese tavsiye ediyorum.

  84. And bey, merhabalar öncelikle elinize sağlık çok güzel ve bir o kadar da objektif bir test yapmışsınız sağolun.. Ama test sonunda konturpiyede kaldığım bazı hususlar var şuandaki aracım Renault clio 1.2 16v authamtique 2007 tabi zayıf bir araç ve yenilemek istiyorum.. önceden hiç japon arabası kullanmadım devlet memuru parasını çarçur etmeye pek lüksü olmayan sorunsuz ekonomik olsun diye tercih etmiştim zamanında aracını da ama artık hem zayıf hemde küçük geliyor eşimle bana.. Misafirden yolda olunca 🙂 bir sedan araç düşünüyorum servis ağı beni düşündürüyor çünkü samsunda mazda bayii mevcut değil en yakın Trabzon’da var.. Ama test aracınız mazda 3 powersense i çok beğendim herne kadar şuan fiyatları 96000 düzeyine çıksa da hmi bağlantısı zaten mevcut olduğu için daha baz olan motion donanımını düşünüyorum ama aklımda hep yetkili bayi ve servis durumu var.. Bir yandan da honda Civic i inceliyorum ama mazda 3 sedanı konforlu yanı ve yol tutuşu ile kalite algısının dolayı ayrıca da dizaynıyla daha çok beğendim.. Alman arabalarını yedek parça ve sorun durumlarında ve sık sık masraf çıkartma durumlarından dolayı düşünmüyorum.. Sizin şahsi kanaatiniz olarak belirtmiş olduğum kriterlere göre objektif olarak mazda 3 sedan ya da yeni honda Civic sedandan hangisini bana önerebilirmisiniz acaba? (Lpg ile ekonomi yapacak bir insan değilim özellikle de heryerde kapalı otoparklar varken..) Ama çelişkideyim yorumunuzu alabilirmiyim? Şimdiden teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim..

  85. Mazda’ya asla kalitesiz bir marka diyemeyiz Mazda sadece Türkiye’de iş yapamıyor. Mazda ülkemizde değeri ve kıymeti bilinmeyen bir markadır öyle ki Mazda dünyanın en sorunsuz markalarından biridir. Mazda’nın ülkemizde tutulmamasının tek bir sebebi vardır oda distribütör beceriksizdir. Suzuki ne zaman ki distribütörünü değiştirdi işte o zaman ülkemiz piyasasında iş yapmaya başladı. Mazda’nın da buna benzer bir yol izlemesi gerekiyor. Ayrıca; çok yakıyor, yaygın servis ağı yok, yedek parça bulmak zor. bulsan maliyeti yüksek olur, uzun ömürlü değil gibi v.s

  86. Mesela Chevrolet reklamları zamanında her yerde çıkıyordu zaten. Özellikle Cruze reklamları mesela. Konu reklam değil. Vatandaşın bakış açısı sığ diye bakıyorum olaya. Volvo mesela. Çok sağlam ve güçlü bir araç. Saab’da keza öyle. Mazda’da çok şık bir araç. Ama bizim halkımız alışmış kudurmuştan beter. Şişirilmiş Fluence, Talisman, Megane 40 bin liraları bayılıp tipi kayık arabayı bunları alıyorlar ya. Bence sosyoloji derslerinde toplum pskolojisi konusunda üniversitelerde tez olarak işlenmeli

  87. Mazda’ya asla kalitesiz bir marka diyemeyiz çünkü Mazda sadece Türkiye piyasasında iş yapamıyor. Mazda’nın distribütörü beceriksizdir. Suzuki ne zamanki distribütörü değiştirdi işte o zaman Türkiye piyasasında iş yapmaya başladı. Mazda’nın da buna benzer bir yol izlemesi gerekiyor. Öyle ki Mazda ülkemiz piyasasında değeri ve kıymeti bilinmeyen bir markadır Mazda dünyanın en sorunsuz markalarından biridir

  88. Merhaba ben mazda 3 ve honda civic hb arasinda kararsiz kaldim mazdanin cok ucuk fiyati var suan siz nedersiniz

  89. bu aracın içi güzel mi şimdi? yıl olmuş 2018 hala 1960 model araçların el frenleri var araçlarda.150bin liraya araba alıcan eşşek kadar el freni olacak içinde. motosiklet kadranı gibi bir kadran.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu